Τ

Τακάκια

ΤακάκιαΤα τακάκι είναι οι μεταλλικές βάσεις πάνω στις οποίες εδράζεται το υλικό τριβής που έρχεται σε επαφή με την δισκόπλακα την ώρα της επιβράδυνσης. Συγκεκριμένα, τοποθετούνται μέσα στη δαγκάνα, σε πολύ μικρή απόσταση από τον περιστρεφόμενο δίσκο και με το πάτημα του πεντάλ του φρένου, τα τακάκια ωθούνται λόγω της υδραυλικής πίεσης ώστε να έρθουν σε επαφή με τον δίσκο και να επιβραδύνουν την κίνησή του. Όταν ο οδηγός αποφασίσει να τραβήξει το πόδι του από το πεντάλ τότε τα τα τακάκια επανέρχονται στην αρχική τους θέση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΡΜΟΥΙΤ…ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΔΗΣΗΣ….

    1. Νομίζω πως έχει να κάνει με φρένα τύπου ταμπούρα και τους σιαγόνες. Οι σιαγόνες είναι αυτοί που υπάρχουν στο εσωτεριικό του τυμπάνου του ταμπούρου. Οι σιαγόνες έχουν στην επιφάνεια τους ένα υλικό τριβής που λέγεται θερμουίτ και όχι φερμουίτ. Για την ακρίβεια είναι μία επένδυση τριβής κολλημένη πάνω στην σιαγόνα και όποτε φθείρεται αντικαθιστάται. Επίσης έχω ακούσει πως αν “πάρουν” νερό μειώνεται η απόδοσή τους και δεν συστήνεται στα off road. Αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!