Α

Ανάρτηση

ΑνάρτησηΠρόκειται για μία από τις αρχαιότερες επινοήσεις και ουσιαστικά είναι η συναρμογή που συνδέει τους τροχούς με το αμάξωμα. Σκοπός της είναι να ελέγχει και να περιορίζει τις κινήσεις των τροχών, να αποσβένει τους κραδασμούς που μεταφέρονται από το οδόστρωμα και να εξασφαλίζει την αξιόπιστη και ασφαλή οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Υπάρχουν κυρίως δύο τύπου αναρτήσεων, οι ανεξάρτητες και οι μη ανεξάρτητες. Στον εμπρός άξονα συναντούμε συνήθως τα γόνατα MacPherson λόγω του μικρού κόστους κατασκευής και πιο σπάνια τα διπλά ψαλίδια.

Στον πίσω άξονα έχει επικρατήσει ο ημιάκαμπτος άξονας και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι. Ο άκαμπτος χρησιμοποιείται σε μερικά 4×4, τα διπλά ψαλίδια σε σπορ ή μεγάλης κατηγορίας μοντέλα ενώ υπάρχουν και άλλοι τύποι αναρτήσεων όπως οι υστερούντες βραχίονες, γόνατα με εγκάρσιους και διαμήκεις βραχίονες κ.α. Συνήθως συνδυάζονται με αντιστρεπτικές ράβδους.

Λίγα λόγια για τις αναρτήσεις…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!