ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καροτοκουΐζ… (vol.6)

lamborghini-lm002-carotogr-2

Ας αφήσουμε για λίγο τα κουϊζ με τις μεταδόσεις και ας περάσουμε σε κάτι πιο χαλαρό και διασκεδαστικό. Μήπως γνωρίζετε την ταυτότητα του εικονιζόμενου πανίσχυρου τετρακίνητου οχήματος;

  • Ξανά νικητής -με την πρώτη- ο Oxhmatias!
  • Τέλη της δεκαετίας του 1970 η αμερικανική MIT ανέθεσε στην Lamborghini την σχεδίαση ενός off-road μοντέλου. Το project απέτυχε αλλά οι Ιταλοί επανήλθαν δριμύτεροι το 1981 και μετά από διάφορα concept cars το 1986 παρουσίασαν την LM 002.
  • Κάτω από το καπό υπήρχε ο V12 της Countach. Η χωρητικότητά του ήταν 5,2 λίτρα και η απόδοση σου έφτανε τους 444 ίππους με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ/ώρα.
  • Στο διάστημα 1986-1992 κατασκευάστηκε σε μόλις 301 μονάδες που αποκτήθηκαν από συλλέκτες, ηθοποιούς, αριστοκράτες και διάφορα άλλα φτωχαδάκια. Η πρώτη LM 002 παραδόθηκε στον βασιλιά του Μαρόκο ενώ το 1987 μία ειδική έκδοση συμμετείχε στο ράλι Φαραώ και ένα χρόνο αργότερα στο Paris-Dakar.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Είναι το LM002. Το μοναδικό SUV που κατασκεύασε ποτέ η Lamborghini. Συνολικά 301 LM002 παρήχθησαν από το 1986 έως το 1993 οπότε και τερματίστηκε η παραγωγή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!