ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φλας: η γραμμή παραγωγής του Ford Model T

ford-modelt-assembly-traffor-resize

Δύο ιστορικά βίντεο μας υπενθυμίζουν την ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη του σήμερα…

  • Το Ford Model T κατέχει περίοπτη θέση στο πάνθεον της αυτοκίνησης ως το πρώτο μοντέλο ευρείας παραγωγής με χαμηλό κόστος για τα δεδομένα της εποχής. Στην διάρκεια 19 ετών (1908-1927) είχαν κατασκευαστεί περισσότερες από 15 εκατομμύρια μονάδες. Ωστόσο, το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής είναι το Volkswagen Beetle με περισσότερα από 21 εκατομμύρια αντίτυπα στο διάστημα 1938-2003.
  • Μέχρι το 1918 τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ ήταν Model T. Μάλιστα όλα ήταν βαμμένα μαύρα. “Ο πελάτης μπορεί να διαλέξει όποιο χρώμα θέλει αρκεί να είναι μαύρο” είχε γράψει ο Henry Ford στην αυτοβιογραφία του, μία από τις ατάκες που έμειναν στην ιστορία.
  • Δώστε προσοχή στον τρόπο και με την ταχύτητα που δούλευαν τότε οι εργάτες. Μέχρι το 1914 οι εργάτες χρειάζονταν μόλις 93 min για να συναρμολογήσουν τα βασικά μέρη του αυτοκινήτου. Είναι πράγματι απίστευτο πως κατασκευάζονταν τα αυτοκίνητα πριν από περίπου έναν αιώνα και βίντεο σαν αυτά που βλέπετε στις οθόνες σας μας υπενθυμίζουν την πρόοδο της τεχνολογίας αλλά και ολάκερου του πολιτισμού. Δείτε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον βιομηχανικό σχεδιασμό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!