ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

H Fiat ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

2006-fiat-panda-multieco

Περισσότερες από 400 εταιρείες αναλύθηκαν παγκοσμίως και η Fiat ήταν η μόνη ιταλική εταιρεία μεταξύ των 23 εταιρειών που εντάχθηκε και στους δύο δείκτες.

Σε συνέχεια της πρόσφατης ένταξης του στους Δείκτες Dow Jones Sustainability World και Dow Jones Sustainability Europe για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος Fiat έχει ενταχθεί, επίσης, στους Δείκτες Global 500 Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI) και Carbon Performance Leadership Index (CPLI), σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP).

Ο Δείκτης CDLI περιλαμβάνει μόνο τις εταιρείες του Δείκτη FTSE Global Equity Index Series (Global 500) που επιδεικνύουν τη μεγαλύτερη διαφάνεια στη δημοσιοποίηση των στρατηγικών και των δράσεων που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής προς τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης CPLI, αφ’ ετέρου, περιλαμβάνει τις εταιρείες που έχουν επιδείξει τη μεγαλύτερη δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Fiat έλαβε βαθμολογία 93/100 για τη διαφάνεια όσον αφορά την κοινοποίηση, και τη μέγιστη βαθμολογία (“Α”) για την προσήλωση που επέδειξε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Και τα δύο αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και επιβεβαιώνουν τον κεντρικό ρόλο της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη συνολική επιχειρηματική στρατηγική της Fiat.

O οργανισμός CDP, o οποίος ενεργεί εξ’ ονόματος 551 θεσμικών επενδυτών που κατέχουν $71 τρισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία, είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που κατέχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο με τις ενέργειες που λαμβάνονται από τις επιχειρήσεις για την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής. Περίπου 3.000 οργανισμοί παγκοσμίως μετρούν και αποκαλύπτουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τους, σε συνδυασμό με τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με το κλίμα, μέσω του οργανισμού Carbon Disclosure Project (CDP). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα H Fiat ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Fiat Auto Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!