NEA

H Honda στο Τόκιο

honda-micro-concept-2

Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε τα εκθέματά της – πρωτότυπα και αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, μοτοσικλέτες, προϊόντα παραγωγής ισχύος και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις – που θα παρουσιάσει στο 42ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2011, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Tokyo Big Sight από τις 30Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 2011.

Με τη φιλοσοφία του περιπτέρου της να συνοψίζεται στο «Τι κάνει τον άνθρωπο να νιώθει καλά;» (“What makes people feel good?”), η Honda θα παρουσιάσει συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις με θέμα τη μελλοντική μετακίνηση, όπως την οραματίζεται μία εταιρία που κατασκευάζει παγκόσμια προϊόντα προσωπικής μετακίνησης. Ανάμεσα στα εκθέματα θα υπάρχουν ηλεκτρικά μοντέλα επόμενης γενιάς με δίκυκλα, τρίκυκλα και τετράκυκλα που έχουν σχεδιαστεί για εύκολες και ευχάριστες μετακινήσεις στις πόλεις του μέλλοντος, οχήματα μεταφοράς επιβατών μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων σχεδιασμένων για περισσότερες δυνατότητες και ελευθερία κινήσεων στο ταξίδι και σπορ μοντέλα προσανατολισμένα στην οδηγική απόλαυση.

Στο τμήμα των αυτοκινήτων, θα εκτίθεται το πρώτο μοντέλο παραγωγής N BOX της νέας σειράς μίνι οχημάτων N Concept που δίνει έμφαση στην ευρυχωρία. Στο χώρο των μοτοσικλετών θα υπάρχουν τα προγραμματισμένα μοντέλα παραγωγής NC700S, INTEGRA και NC700X, που θα εφοδιάζονται με το νέο, παγκόσμιο κινητήρα της Honda 700cc. Ιδιαίτερη αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει το προγραμματισμένο μοντέλο παραγωγής CRF250L που συνδυάζει την ευκολία χρήσης στην πόλη με την απόλαυση της οδήγησης εκτός δρόμου. Καλύπτοντας τη μεγαλύτερη επιφάνεια από οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη μάρκα του Σαλονιού, το περίπτερο της Honda θα φιλοξενεί μία ποικιλία αποκλειστικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο του θεματικού project “SMART MOBILITY CITY 2011” που έχει ετοιμάσει ο Σύνδεσμος Ιαπώνων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (JAMA), η Honda θα παρουσιάσει το προηγμένο ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity, το ηλεκτρικό σκούτερ EV-neo, το ηλεκτρικό καρτ EV-MONPAL και το Honda Smart Home System που υιοθετεί αρκετές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας της Honda, όπως μία μονάδα συμπαραγωγής ενέργειας με κινητήρα αερίου και ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας για τη μείωση των εκπομπών CO2 από σπίτια και οχήματα. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη την πρόοδο που έχει σημειώσει τη Honda στο πρόγραμμα δοκιμής αυτών των τεχνολογιών.

Από τότε που ιδρύθηκε, στόχος της Honda είναι να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους μέσα από τεχνολογίες και προϊόντα που είναι χρήσιμα στην ανθρώπινη καθημερινότητα. Οδηγούμενη από τα οράματα και το πάθος της, η εταιρία έχει δεσμευτεί στην έρευνα & ανάπτυξη και σε μία φιλοσοφία μετακίνησης επικεντρωμένη στον άνθρωπο. Τροφοδοτούμενη από την έντονη επιθυμία της να επινοεί και να υλοποιεί λύσεις μετακίνησης που προσφέρουν απόλαυση και χαρά, η Honda θα συνεχίσει να απαντά στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Πρωτότυπα Ηλεκτροκίνητα μοντέλα

【Αυτοκίνητα】

AC-X

Ένα plug-in υβριδικό όχημα επόμενης γενιάς που υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση και ικανοποίηση σε όλες τις οδηγικές συνθήκες, από την πόλη μέχρι μακρινά ταξίδια. Με δυνατότητα επιλογής ενός προγράμματος λειτουργίας μέσω κινητήρα για δυναμικές επιδόσεις ή ενός αυτόματου προγράμματος για ξεκούραστη οδήγηση, το όχημα δίνει νέα διάσταση στην οδηγική απόλαυση.

MICRO COMMUTER CONCEPT

Μικρό, φουτουριστικό ηλεκτρικό όχημα πόλης που φιλοδοξεί να γίνει ένα πολύ προσιτό μέσο μεταφοράς για περισσότερο κόσμο. Θα προσφέρει ένα νέο είδος επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, ενώ το εξωτερικό του διαμορφώνεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Με τη συνεργασία των R&D κέντρων μοτοσικλετών και αυτοκινήτων της Honda επιτεύχθηκε η ενσωμάτωση του δίκυκλου ηλεκτροκίνητου MOTOR COMPO σ’ αυτό το όχημα.

SMALL SPORTS EV CONCEPT (προσωρινή ονομασία)

Σπορ μοντέλο EV επόμενης γενιάς που μεγιστοποιεί την απόλαυση της οδήγησης και επιτυγχάνει άριστες περιβαλλοντικές επιδόσεις.

【Μοτοσικλέτες】

MOTOR COMPO

Μικρών διαστάσεων EV όχημα καθημερινής μετακίνησης που προσφέρει την άνεση ενός δίτροχου και αξιοποιείται και όταν δεν κινείται. Μπορεί να φορτωθεί στο MICRO COMMUTER CONCEPT, ενώ η μπαταρία του αφαιρείται και χρησιμοποιείται σαν πηγή ισχύος για καθημερινή χρήση.

E-CANOPY

Αθόρυβο και άνετο όχημα επόμενης γενιάς που προήλθε από την τοποθέτηση ενός συστήματος EV στο μοναδικό τρίκυκλο σκούτερ της Honda. Πέραν της προσωπικής χρήσης, το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και επαγγελματικά σε υπηρεσίες διανομής, με την προσθήκη μιας πίσω μπαγκαζιέρας.

RC-E

Ηλεκτρική έκδοση μιας σούπερ σπορ μοτοσικλέτας που ενσαρκώνει τη χαρά της οδήγησης. Δυναμική και ομαλή οδήγηση μοναδική για μοντέλο EV, που επιτυγχάνεται με το συμπαγές σώμα κατηγορίας 250 cc.

Προϊόντα παραγωγής ισχύος

TOWNWALKER

Ευκολία και ευελιξία (μετα)κινήσεων στην πόλη για απολαυστικές βόλτες με στυλ. Φορτώνεται εύκολα στο αυτοκίνητο με την αναδίπλωση του τιμονιού και της σέλας.

Πηγή: Mitsubishi – Γενική Αυτοκινήτων Α.Ε.Β.Ε.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!