NEA

Skoda Citigo [5 door]

skoda-citigo-5door

Παγκόσμια πρώτη παρουσίαση της 5θυρης έκδοσης του νέου SKODA Citigo στη Γενεύη

Η SKODA θα παρουσιάσει την 5θυρη  έκδοση του Citigo, του νέου μοντέλου της μάρκας στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων πόλης, στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η 5θυρη έκδοση θα λανσαριστεί στις Ευρωπαϊκές αγορές παράλληλα με την 3θυρη έκδοση στις αρχές Ιούνιου του 2012.

Το νέο SKODA Citigo αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης της Skoda προκειμένου η μάρκα να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για την πώληση 1.500.000 μέχρι το 2018. Πλέον η SKODA εισέρχεται για πρώτη φορά σε μία διαρκώς αυξανόμενη κατηγορία αυτοκινήτων τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και στην Ελληνική αγορά.

  • Παρουσίαση του νέου μοντέλου στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης
  • Tο νέο SKODA Citigo αποτελεί σημαντικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της Μάρκας στην πορεία της για τα 1.500.000 αυτοκίνητα
  • Λανσάρισμα στην Ελληνική αγορά τόσο της 3-θυρης όσο και της 5-θυρης έκδοσης τον Ιούνιο του 2012

Το νέο Citigo με μήκος μόλις 3,56μέτρα αποτελεί ένα από τα πλέον συμπαγή και ευέλικτα αυτοκίνητα πόλης προσφέροντας ωστόσο κορυφαίους χώρους για του επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ακολουθώντας πιστά το “Simply Clever” μότο της μάρκας, οι σχεδιαστές της SKODA  επικεντρώθηκαν στην άνεση των επιβατών και στη δημιουργία έξυπνων αποθηκευτικών λύσεων.

Οι σχεδιαστές κατάφεραν να δώσουν στο αυτοκίνητο ένα ξεχωριστό σχεδιασμό ο οποίος από την πρώτη ματιά φανερώνει την νέα, φρέσκια σχεδιαστική προσέγγιση της SKODA. Η επιχρωμιωμένη μπροστινή γρίλια με τα ενσωματωμένα φώτα πορείας φιλοξενούν για πρώτη φορά το νέο σήμα της SKODA. Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στον τομέα της ασφάλειας με το νέο Citigo να αποσπά την υψηλότερη βαθμολογία από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, αποσπώντας την μεγαλύτερη επίδοση των 5 αστέρων.

Για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο της SKODA οι σχεδιαστές έχουν χρησιμοποιήσει πλευρικό αερόσακο τύπου Head-Thorax για την προστασία των κεφαλιών αλλά και του θώρακα τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού και σε συνδυασμό με άλλα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας  το νέο Citigo παρέχει κορυφαία προστασία για την κατηγορία του. Επιπλέον η ενεργητική ασφάλεια είναι σημαντικά εμπλουτισμένη από το καινούργιο σύστημα υποβοήθησης πέδησης  “City Safe Drive” το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα μέχρι 30Km/h και ο τοποθετημένος στο μπροστινό παρμπρίζ αισθητήρας laser αναγνωρίσει κίνδυνο πρόσκρουσης.

Μαζί με το VW UP! το νέο Citigo αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο στην μικρή κατηγορία που προσφέρει αυτή την αυτοματοποιημένη λειτουργία ακινητοποίησης οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Δύο νέοι 3κύλινδροι κινητήρες βενζίνης 1,0lt που αποδίδουν 60hp και 75hp θα είναι διαθέσιμοι  στο λανσάρισμα του νέου Citigo. Στην έκδοση Green Tec η μέση κατανάλωση δεν θα ξεπερνά τα 4.1l/100km ενώ οι εκπομπές ρύπων θα φτάνουν τα 96gr CO²/Km.

Πηγή: Skoda – BIAMAΡ

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!