ΔΟΚΙΜΕΣ

Opel Adam [first drive]

opel_adam_2013_caroto_gr-22

Το στιλάτο μικρό της Opel αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Φεβρουάριο ενώ αργότερα -προς τα τέλη του 2013;- θα δούμε και νέας γενιάς τρικύλινδρους κινητήρες…

Τι είναι το Adam; Η απάντηση της Opel στα life style αυτοκίνητα πόλης που έρχεται να αντιπαραθέσει την ελκυστική σχεδίαση τόσο απ’ έξω όσο και από μέσα. Με μήκος 3,7 m θα αποτελέσει το βασικό αντίπαλο του Fiat 500 και λιγότερο των ακριβότερων MINI και Audi A1.

Το Adam βασίζεται σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα του Corsa με μικρότερο μεταξόνιο ενώ στην χώρα μας θα κυκλοφορήσουν δύο δοκιμασμένοι ατμοσφαιρικές εκδόσεις (υπάρχει και με 87 PS που δεν προβλέπεται) με κινητήρες 1.4 lt με 70 και 100 PS που συνεργάζονται με κιβώτιο πέντε σχέσεων. Οι πρώτες οδηγικές εντυπώσεις από το μικρότερο μοντέλο της Opel είναι θετικές με τις εντυπώσεις να εστιάζουν στα ισορροπημένα οδικά χαρακτηριστικά του Adam. Οι κινητήρες είναι αποδοτικοί (ειδικά ο 100άρης), η ποιότητα κύλισης πολύ καλή όπως και η σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες (εδώ θα θέλαμε μία 6η σχέση) ενώ τα επίπεδα άνεσης εξαρτώνται από το set-up της έκδοσης (η sport συνδυάζονται με ζάντες 17″ ή 18″).

Ωστόσο, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στους νέας γενιάς κινητήρες που θα βάλουν την Opel ακόμη πιο βαθιά στο downsizing. Έτσι, με νέο μηχανικό εξάρι κιβώτιο θα εξοπλίζονται οι νέες τρικύλινδρες τούρμπο εκδόσεις -με αλουμινένιο άμεσου ψεκασμού κινητήρες πιθανότατα 1.000 cc και σε δύο εκδόσεις, μία κάτω και μία πάνω από 100 PS- που θα δούμε προς το τέλος του 2013. Επίσης, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να υπάρξει και OPC έκδοση με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα -ίσως μία μικρότερη σε ισχύ εκδοχή του νέου 1.6 Τ άμεσου ψεκασμού- που θα αντιμετωπίσει τα Abarth 500 και MINI Cooper S.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την αναφορά της Opel στην σχεδίαση, στο εσωτερικό και στην ευρεία γκάμα εξατομίκευσης. Οι τιμές πώλησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες (στην γερμανική αγορά ξεκινούν από 11.500€) ενώ εδώ μπορείτε να κατεβάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Adam.

Adam, με μια ματιά…

  • Παγκόσμια πρεμιέρα: σαλόνι Αυτοκινήτου Παρισιού, Σεπτέμβριος 2012
  • Ημ/νία λανσαρίσματος: στα καταστήματα Διανομέων, από Ιανουάριο 2013
  • Προσδιορισμός θέσης: το πρώτο life-style μικρό αυτοκίνητο πόληςτηςOpel. Το πιο εξατομικευμένο και καλύτερα ‘συνδεδεμένο’ μικρό αυτοκίνητο πόλης
  • Κατηγορία: Life-style κομμάτι της κατηγορίας Α, 3θυρο, 4θέσιο
  • Κύριοι ανταγωνιστές: άμεσος: Fiat 500. Δευτερεύοντες: MINI, Citroen DS3, Audi A1
  • Εξέλιξη & Παραγωγή: το μοναδικό αυτοκίνητο πόλης που σχεδιάστηκε/εξελίχθηκε και κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Γερμανία (στο Διεθνές Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης του Rüsselsheim και στο εργοστάσιο του Eisenach)
  • Βασική τιμή: 11.500 Ευρώ (Γερμανία συμπερ. του ΦΠΑ) για την έκδοση με βενζινοκινητήρα 1.200 κυβ. εκατ. (51 kW/70 hp)
  • Κινητήρες: όλοι οι βενζινοκινητήρες με MT5, τεχνολογικό πακέτο ecoFlex με Start/Stop:
    1.200 cc με 51 kW/70 hp (5,0 l/100km, 118 g CO2/km με Start/Stop)
    1.400 cc με 64 kW/87 hp και 74 kW/100 hp(5,1 l/100km και 119 g CO2/km με Start/Stop)
  • Μελλοντικοί κινητήρες: αλουμινένιος, υπερτροφοδοτούμενος μικρός βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού νέας γενιάς με MT6 επίσης νέας γενιάς
  • USP 1: το πιο εξατομικευμένο μικρό αυτοκίνητο με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες στη δημιουργία προσωπικού στυλ – συμπερ. δίχρωμοι συνδυασμοί αμαξώματος/οροφής, 12 αποχρώσεις αμαξώματος, 3 αποκλειστικά χρώματα οροφής, 31 σχέδια ζαντών, 6 αποχρώσεις κουμπωτών ένθετων στους τροχούς, 4 αποχρώσεις εσωτερικού, 15 σχέδια καθισμάτων, 19 αποκλειστικά σετ διακοσμητικών ένθετων από τα οποία μερικά με κρυφό φωτισμό, 6 διαφορετικές επενδύσεις οροφής με 3 τυπωμένα σχήματα και 1 με φωτισμό έναστρου ουρανού, πρόσθετες διακοσμητικές λεπτομέρειες και αξεσουάρ, 8 φωτισμοί περιβάλλοντος, κλπ.
  • USP 2: Το απόλυτα ‘συνδεδεμένο’ μικρό χάρη στο σύστημα ενημέρωσης/ ψυχαγωγίας IntelliLink που ενσωματώνει iPhone και Android smartphone, συνδεσιμότητα USB, Bluetooth και AUX-in, προαιρετικές ειδικές εφαρμογές όπως BringGonavigation
  • Λοιπές τεχνολογίες: νέα γενιά αυτόματου Park Assist, θερμαινόμενο τιμόνι, Side Blind Sport Alert, πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix. 2. Επιπλέον: Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας, σύστημα διεύθυνσης “light-touch” CITY mode.
  • Εκδόσεις: με αρκετά επίπεδα εξατομίκευσης ξεκινώντας από 3 διαφορετικές φιλοσοφίες που εκφράζουν τη διάθεση των πελατών όπως ADAM JAM (μοντέρνο), ADAM GLAM (κομψό) και ADAM SLAM (σπορ)
  • Σχεδίαση: μυώδης, ανάγλυφη εμφάνιση, στιβαρότητα λόγω μεγάλου πλάτους, η οροφή μοιάζει να ‘αιωρείται’ πάνω από το αμάξωμα
  • Διαστάσεις σε mm: μήκος, πλάτος χωρίς καθρέπτες, ύψος=> 3.698, 1.720, 1.484

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!