NEA

Marchionne, όλα για την Alfa Romeo!

alfa romeo 4c concept marchionne

Ο ισχυρός άνδρας του Fiat Grouppo ανακοίνωσε την ενίσχυση της Alfa Romeo στα επόμενα χρόνια με την συνδρομή της Ferrari και της Maserati…

Σε περίπου ένα μήνα η Alfa Romeo θα προχωρήσει στην παγκόσμια πρεμιέρα της κεντρομήχανης πισωκίνητης 4C η οποία θα πραγματοποιηθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης (5-17 Μαρτίου). Εκεί αναμένεται να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση η οποία θα σχετίζεται με την τεχνική υποστήριξη από τις Ferrari και Maserati προς την Alfa Romeo. «Η Ferrari θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην εξέλιξη κινητήρων όπως ήδη κάνει για την Maserati» δήλωσε πρόσφατα ο Sergio Marchionne, CEO των Fiat-Chrysler.

O Marchionne υποστηρίζει πως τα μοντέλα της Alfa Romeo αξίζουν να φορούν τέτοιους κινητήρες ώστε να είναι ανταγωνιστικά στην σπορ κατηγορία. Ήδη η Alfa Romeo θα ενδυναμωθεί με την 4C που θα εξοπλίζεται με ολοκαίνουργιο αλουμινένιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,75 lt άμεσου ψεκασμού που θα αποδίδει περίπου 250 PS. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τέλη του χρόνου με ετήσια παραγωγή 2.500 μονάδες εκ των οποίων από 1.000 προορίζονται για την ευρωπαϊκή και την αμερικανική αγορά και οι υπόλοιπες για την υπόλοιπη.

Σχετικά με την Giulia, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την 159, θα κυκλοφορήσει το 2014 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Cassino στην κεντρική Ιταλία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Giulietta, την Lancia Delta και το Fiat Bravo. H Alfa Romeo Roadster θα λανσαριστεί αρχές 2015 αντικαθιστώντας το MX-5 και θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Mazda στην Χιροσίμα.

TECH: Alfa Romeo TCT, που πήγε το Selespeed;
TECH: στην καρδιά του Multiair!
Touring Superleggera Disco Volante

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!