ΔΙΑΦΟΡΑ

Honda, νέα τεχνολογία σύνδεσης!

Honda - Structure of door panels

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε μία νέα τεχνολογία σύνδεσης αλουμινίου με χάλυβα με πρώτη εφαρμογή τα εξωτερικά πάνελ θυρών…

Honda - Technology to join dissimilar materialsΜία από τις κορυφαίες εταιρίες σε θέματα μηχανολογίας και παραγωγής ανακοίνωσε ένα νέο τρόπο σύνδεσης που καθιστά εφικτή την χρήση του αλουμινίου μαζί με χάλυβα. Την πρώτη εφαρμογή θα την δούμε στις πόρτες του νέου Acura RLX που θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από τις αρχές της άνοιξης. Για την ένωση δύο διαφορετικών τύπων μετάλλων απαιτούνται διάφορες τεχνολογίες όπως η συγκόλληση και η θερμική παραμόρφωση με διάφορα ζητήματα στον διαφορετικό βαθμό οξείδωσης και θερμική αντοχή.

Honda - Technology to prevent electrical corrosionΗ νέα τεχνολογία, στην οποία το βασικό στοιχείο αποτελείται από χάλυβα και το πάνελ από αλουμίνιο, ουσιαστικά γίνεται μια σύνδεση «3D Lock Seam» (και όχι συγκόλληση) δίχως να χρειάζεται «ηλεκτροπόντα» ενώ δεν απαιτεί ξεχωριστή φάση κατά την παραγωγή μειώνοντας τον χρόνο (παραγωγής). Παράλληλα εξασφαλίζεται μείωση του βάρους κατά 17% και ανάλογη μείωση της κατανάλωσης και της εκπομπής ρύπων.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!