NEA

H Lancia στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

130225_L_Ginevra08[2]

H Lancia επιστρέφει στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με ένα περίπτερο που αποπνέει γοητεία και αίσθηση κομψότητας, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών Chrysler και Lancia.

130109_L_Y_ecochic_01[1]To Ypsilon πρωταγωνιστεί στο περίπτερο της Lancia παρουσιάζοντας τις εξής ειδικές εκδόσεις: Ypsilon S Momodesign: Πρόκειται για μια έκδοση η οποία εκφράζει απόλυτα το ιταλικό στυλ και τον σπορ χαρακτήρα που ιστορικά χαρακτήριζε πάντα την μάρκα: αντίθεση χρωμάτων, αξία στη λεπτομέρεια, κομψότητα στο εσωτερικό και έμφαση στα δυναμικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Προσφέρει δε μεγάλη δυνατότητα προσωποποίησης εφόσον ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 εξωτερικές διχρωμίες αμαξώματος. Εφοδιάζεται με τους κινητήρες 1.2 Fire EVO II 69hp, 1.2 Fire EVO II LPG, 0.9 TwinAir 85hp και με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου 1.3 Multijet II. Τέλος, διαθέτει στον στάνταρτ εξοπλισμό του ESP και μαύρες ζάντες 15’’ αλουμινίου Momodesign.

Ypsilon Elefantino: Εναλλακτική της σημερινής έκδοσης Silver, απευθύνεται σε νεαρό κοινό, γεγονός που φανερώνει τόσο το εξωτερικό του χρώμα όσο και το μοντέρνο εσωτερικό του. Διατίθεται με όλη την γκάμα κινητήρων του Ypsilon με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το ελεφαντάκι ως σήμα αυτής της έκδοσης είναι άρρηκτα δεμένο με την Lancia καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον γιο του ιδρυτή της Lancia, Gianni Lancia το 1953 και στη συνέχεια από το 1997 έως το 2003 με περισσότερες από 320.000 πωλήσεις και διείσδυση 45% στις συνολικές πωλήσεις του μοντέλου.

Ypsilon Ecochic: H οικολογική γκάμα του πεντάθυρου Lancia Ypsilon εμπλουτίζεται περαιτέρω με τη νέα έκδοση 0.9 TwinAir Ecochic διπλού καυσίμου (μεθανίου – βενζίνης). Ο νέος κινητήρας εκπέμπει μόνο 86g/km CO2 με μεικτή κατανάλωση μόλις 3.1kg/100km όταν λειτουργεί με μεθάνιο ενώ χρειάζονται λιγότερα από 12 ευρώ για το γέμισμα ενός ρεζερβουάρ μεθανίου (τιμή Ιταλίας). Η συνολική αυτονομία χρησιμοποιώντας και τα δύο ρεζερβουάρ, μεθανίου και βενζίνης, είναι μεγαλύτερη από 1.300 Km (υπολογίζοντας την κατανάλωση σε κύκλο εκτός πόλης).

130225_L_Ginevra02[1]Στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων, η Lancia θα παρουσιάσει στη Γενεύη την ειδική έκδοση Delta S by Momodesign η οποία διαφοροποιείται σημαντικά από το υπάρχον μοντέλο εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό με θαρραλέες αισθητικές πινελιές. Εφοδιάζεται με τους κινητήρες 1.6 Multijet 120hp, 1.4 Turbojet LPG, 1.9 Twinturbo Multijet and 1.4 Turbojet 120hp. Ωστόσο, ο κινητήρας που προβάλλει καλύτερα τον σπορ χαρακτήρα της εν λόγω έκδοσης είναι ο 1.9 Twinturbo Multijet με 190 ίππους, ροπή 400Nm στις 2.000 σ.α.λ., μέγιστη ταχύτητα 222Km/h και επιτάχυνση 0-100km/h σε μόλις 7.9’’.

Στην κατηγορία των μεγάλων πολυμορφικών, το ντεμπούτο του θα κάνει το Lancia Voyager 2.8 common-rail turbodiesel 178 ίππων. Ο κινητήρας αυτός διακρίνεται για την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και την μέγιστη ροπή του, προσφέροντας ευελιξία και ανταπόκριση σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Σε απόλυτους αριθμούς, η εν λόγω έκδοση επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 193km/h, επιταχύνει από 0 σε 100km/h σε 11.5’’ ενώ η κατανάλωση περιορίζεται σε 7,9l/100km με εκπομπές CO2 μόλις 207gr/km (συνδυασμένος κύκλος).

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!