NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιο είναι το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο;

azzam megayacht (2)

Φυσικά δεν μιλάμε ούτε για ένα απλό γιοτ, ούτε για ένα σούπερ γιοτ αλλά ένα μέγα γιοτ από όποια πλευρά και αν το δει κανείς…

azzam megayacht (4)To Azzam είναι το μεγαλύτερο σε μήκος γιοτ στον κόσμο και το ρεκόρ έχει καταγραφεί στο βιβλίο Guinness. Η ονομασία του στα αραβικά σημαίνει «αφοσίωση» και παρόλο που ο ιδιοκτήτης του διατηρεί την ανωνυμία του δεν χρειάζεται να στοιχηματίσετε για την καταγωγή του ούτε και για το τι επαγγέλλεται (πρόκειται για μέλος της βασιλικής οικογένειας από την Σαουδική Αραβία, λένε οι ζηλιάρες φήμες από μεριά Αμπράμοβιτς…). Πάντως, το γιοτ του Ρώσου κροίσου παραμένει ακριβότερο έστω και αν είναι περίπου 18 m κοντύτερο.

azzam megayacht (5)Επί της ουσίας το Azzam σχεδιάστηκε από την ιταλική εταιρία Nauta Yachts αλλά την κατασκευή του έχει αναλάβει η εταιρία Lurssen Yachts της οποίας τα γραφεία βρίσκονται στη Γερμανία, συγκεκριμένα το εργοστάσιο στην Βρέμη. Το μήκος του Azzam φτάνει τα 180 m και το ύψος του τα 20,7 m. Για να έχετε μία συνολική εικόνα να πούμε πως το μήκος του είναι όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρων ενώ το ύψος του όσο μία επταώροφη πολυκατοικία.

Την κίνηση του θηριώδους γιοτ αναλαμβάνουν δύο ζεύγη υπερτροφοδοτούμενων ντίζελ κινητήρων συνολικής ισχύος 94.000 PS με μέγιστη ταχύτητα 30 kts (55,56 km/h). Όσο για το κόστος του υπολογίστε περίπου 350 εκ. ευρώ (περίπου τα μισά της AMK της Εθνικής Τράπεζας!).

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!