NEA

Αυτοκίνητα που παρκάρουν δίχως οδηγό!

Volvo-Autonomous-Parking 2013 (8)

Στην Volvo βλέπουν ένα μέλλον όπου το αυτοκίνητο δεν θα έχει ανάγκη τον οδηγό του. Τουλάχιστον κατά την διαδικασία στάθμευσης!

Μέχρι τώρα έχουμε δει συστήματα που ανιχνεύουν για θέση στάθμευσης και που υποβοηθούν στην όλη διαδικασία με τον οδηγό να μην ακουμπά τα χέρια του στο τιμόνι και να κανονίζει μόνο την κίνηση του αυτοκινήτου (με φρένο ή γκάζι). Επίσης, συχνά πυκνά αναφερόμαστε και για περιπτώσεις αυτόνομης οδήγησης και στο περιβόητο πρόγραμμα SARTRE. Τι λέτε για αυτοκίνητα που παρκάρουν δίχως οδηγό;

Honda, σύστημα… αντιμποτιλιαρίσματος!

Πλέον, η Volvo ανακοίνωσε πως εξελίσσει ένα νέο σύστημα όπου το αυτοκίνητο θα αναλαμβάνει όλη την διαδικασία από την αρχή έως το τέλος! Συγκεκριμένα, ο οδηγός και οι επιβάτες θα αποβιβάζονται στην είσοδο του πάρκινγκ. Στη συνέχεια, ο οδηγός μέσω εφαρμογής (application) από το smartphone του θα έχει τη δυνατότητα να δίνει εντολή στο αυτοκίνητο για να αναζητά θέση στάθμευσης και με την βοήθεια ραντάρ και καμερών να παρκάρει ελέγχοντας την κίνησή του από τα γύρω οχήματα.

Μάλιστα, οι πρώτες δοκιμές που γίνονται με V40 είναι άκρως ικανοποιητικές χωρίς να τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας ενώ το σύστημα καταγράφει στην μνήμη του το σημείο αποβίβασης και χρησιμοποιώντας το smartphone o οδηγός (ή καλύτερα ο χρήστης;) μπορεί να το καλέσει για να τον παραλάβει!

«Εξυπνη διασταύρωση» από την Ford

Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος αυτόνομου πάρκινγκ αλλά η σουηδική εταιρία λέει πως σύντομα θα δούμε αυτή την τεχνολογία σε μοντέλα παραγωγής. Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το νέο XC90 που θα δούμε το 2014.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!