NEA

Πιθανή Bugatti Veyron με 1.500 ίππους!

Bugatti-Veyron_2009_1600

Μία «πανάλαφρη» ειδική έκδοση που θα αποδίδει 1.500 ίππους με τελική ταχύτητα 450 km/h είναι πιθανό να υπάρξει το 2014!

Bugatti-Veyron_Grand_Sport_2009_1600Συνέχεια στον μύθο που δημιουργεί η Veyron αναζητά η Bugatti και σύμφωνα με τις πρώτες φήμες η γερμανική εταιρία εξετάζει την δημιουργία μίας σούπερ-εκδοχής της Super Sport. Τόσο σούπερ που η ισχύς θα ανέρχεται στους 1.500 PS (από 1190 της Super Sport) και η βελόνα του κοντέρ θα αγγίζει τα 450 km/h!

Για να επιτευχθεί το νέο ρεκόρ ταχύτητας θα γίνει αυστηρή δίαιτα στο αμάξωμα κατά 200 kg με εκτενή χρήση εξωτικών υλικών όπως είναι τα ανθρακονήματα, το μαγνήσιο κ.α. Όσα κιλά και αν εξοικονομηθούν το σίγουρο είναι πως το απόβαρο θα είναι πολύ λιγότερο από τα 1.890 kg της Super Sport.

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, 1.200 PS με 431,072 km/h!

Bugatti-Veyron_Grand_Sport_Vitesse_WRC_2013_1600Αφού θα μειωθεί το βάρος το επόμενο κλειδί για τις επιδόσεις είναι η αύξηση της ισχύος του W16 που δεν θα δεχθεί μόνο αύξηση στο σύστημα υπερτροφοδότησης αλλά και ένα μικρό «ρεκτιφιέ» για να αυξηθεί ελαφρώς η χωρητικότητα των κυλίνδρων. Πάντως, υπάρχει και η πιθανότητα να δούμε και πρόσθετη συναρμογή σε ρόλο ηλεκτρικού boost.

Σε ότι αφορά πάντως την τελική ταχύτητα τίθεται ένα θέμα περιορισμού από τον δείκτη των ελαστικών. Βέβαια αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη ενός νέου τύπου (καλύτερου από των 428,512 km/h του ρεκόρ της Super Sport) ώστε να ικανοποιηθούν οι λιγοστοί πελάτες που θα δώσουν περίπου 5-6 εκ. ευρώ για να αποκτήσει το ταχύτερο τετράτροχο στον κόσμο!


Ποιο είναι το ταχύτερο κάμπριο στον κόσμο;

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!