NEA

Caterham, το ισχυρότερο -με άδεια κυκλοφορίας- Seven!

Caterham 620R (5)

Στο Goodwood Festival η βρετανική εταιρία θα παρουσιάσει το 620R που «έχει» τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec…

Η Caterham Cars είναι μία περιορισμένης παραγωγής εταιρία σπορ διθέσιων αυτοκινήτων με κύριο χαρακτηριστικό την πανάλαφρη κατασκευή τους, τις κορυφαίες επιδόσεις και την θέση οδήγησης σχεδόν πάνω από τον πίσω άξονα. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1973 και κατοικοεδρεύει στο Surrey της Βρετανίας και το Caterham 7 αποτελεί εξέλιξη του Lotus Seven που είχε σχεδιάσει ο Colin Chapman.

Ο τωρινός ιδιοκτήτης της Caterham, ο Tony Fernandez, επιβεβαίωσε τα σχέδια της εταιρίας για επέκταση της γκάμας με ένα crossover και ένα κόμπακτ σπορ hatch (που θα βασίζονται σε πλατφόρμες της Renault) με στόχο να γίνει μία global βεληνεκούς εταιρία για την ασιατική αγορά.

Βέβαια, κάτι τέτοιο ακούγεται αρκετά οπτιμιστικό για αυτό ας επικεντρωθούμε για την ώρα στο Caterham 620R που θα αντικαταστήσει το R500 και θα κάνει πρεμιέρα στο Goodwood (12-14 Ιουλίου).

Πρόκειται για το ισχυρότερο με άδεια κυκλοφορίας για τον δρόμο Seven που έχει κατασκευαστεί ποτέ και εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο 2.0 Duratec της Ford (προέρχεται από τα R400 και R500) με αναβαθμισμένη ισχύ στους 315 PS στις 7.700 rpm.

Έτσι, τα 0-96 km/h πετυχαίνονται σε μόλις 3,8 sec με τελική 250 km/h. Στην Βρετανία το 620R κοστίζει περίπου 60.000€ ενώ για τους αρχάριους υπάρχει πάντα το πιο ήρεμο Seven SV με τον κινητήρα 1.0 Ecoboost και απόδοση 120 PS που κοστίζει περίπου τα μισά λεφτά.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!