NEA

Jaguar, με Project 7 στο Goodwood!

Jaguar Project 7 concept unveiled (4)

Στο Goodwood Festival of Speed θα παρουσιαστεί αυτό το Σαββατοκύριακο ένα πρωτότυπο roadster αποδίδοντας φόρο τιμής στο μονοθέσιο D-Type…

Αν σας ξενίζει η ονομασία «Project 7», αυτή δικαιολογείται από τη στιγμή που το μονοθέσιο –το οποίο βασίζεται στην ολοκαίνουργια F-Type- αποτελεί μια απευθείας αναφορά στην ιστορική D-Type καθώς και στις 7 συνολικά νίκες της Jaguar στο Le Mans από το 1951 μέχρι το 1990.

Το Projekt 7 προέκυψε μέσα σε μόλις 4 μήνες, και προκειμένου το όμορφο διθέσιο roadster να μετατραπεί σε μονοθέσιο του στιλ της D-Type, ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Ian Callum πρόσθεσε μια εισαγωγή αέρα (airdome) ακριβώς πίσω από τον οδηγό. Επίσης, άλλαξε τις φούστες στα μαρσπιέ, διαφοροποίησε τους προφυλακτήρες κατεβάζοντας τον μπροστά πιο χαμηλά (προσθέτοντας και ένα διαχύτη στον πίσω), ενώ χρησιμοποίησε και μια μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή.

Παράλληλα, μείωσε σημαντικά το ύψος του παρμπρίζ, περιόρισε και αυτό της ανάρτησης κατά 10 mm, πρόσθεσε ζάντες 20’’ ενώ στο εσωτερικό -δίπλα από τη μια και μοναδική θέση με τις ζώνες 4 σημείων- πρόσθεσε απλά μια βάση για κράνος.

Το κράνος πάντως θα χρειαστεί σίγουρα στον οδηγό του Project 7 όταν αποφασίσει να εκμεταλλευθεί πλήρως τις δυνατότητες του V8 των 5.000 cc -με μηχανικό υπερσυμπιεστή- που αποδίδει 550 PS. H ροπή των 680 Nm φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων ενώ η τελική του Jaguar Project 7 αγγίζει τα 300 km/h.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!