NEA

Ποια είναι η ακριβότερη Mercedes όλων των εποχών;

Mercedes-Benz-1954-W196R-most expensive car ever sold (1)

Η αγωνιστική Mercedes W196R η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1954 στα χέρια του Juan Manuel Fangio πωλήθηκε έναντι 20,3 εκ. ευρώ!

Η Mercedes W196R είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ με την διαδικασία της δημοπράτησης που έγινε στην διάρκεια του Goodwood Festival of Speed πριν από μερικές μέρες. Πρόκειται για το αγωνιστικό που στα χέρια του Juan Manuel Fangio κατέκτησε το 1954 τα GP Γερμανίας και Ελβετίας.

Με αριθμό σασί 00006/54 η πανάκριβη W196R εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό 8-κύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 2,5 lt και πρόκειται για ένα από τα δέκα ασημένια βέλη της εποχής που υπάρχουν και σήμερα. Τα έξι εκ των υπόλοιπων εννέα ανήκουν στην Mercedes ενώ τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται σε μουσεία στο Τορίνο, στη Βιέννη και στην Ινδιανάπολη.

Το εν λόγω ρεκόρ καταρρίπτει εκείνο της δημοπράτησης της Ferrari Testa Rossa που είχε πωληθεί το 2011 έναντι 11,7 εκ. ευρώ (εδώ μία ακόμη Ferrari Testa Rossa που πωλήθηκε το 2009)  ενώ η προηγούμενη ακριβότερη Mercedes ήταν η 540K Special Roadster που είχε πωληθεί για μόλις 9 εκ. ευρώ!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!