NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χορτοκοπτικό Honda με επιδόσεις GTI!

Φαινομενικά το Honda Mean Mower μπορεί να δείχνει αθώο αλλά στην πράξη μπορεί να κουρέψει το γκαζόν με ταχύτητα έως 210 km/h!

Μην νομίζετε πως κάποιοι τρελάθηκαν στην Honda και αποφάσισαν να βγάλουν ένα χορτοκοπτικό (ή χλοοκοπτικό αν προτιμάτε) τρακτεράκι με επιδόσεις GTI. To Honda Mean Mower προέκυψε για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού σποτ της εταιρίας στην Βρετανία και ο κατάλληλος για να φτιάξει ένα super χορτοκοπτικό ήταν η Team Dynamics. Διόλου τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας η οποία εκπροσωπεί την Honda στο πρωτάθλημα BTCC.

Ως βάση χρησιμοποιήθηκε το άκακο χορτοκοπτικό HF2620 της Honda και φορέθηκε ένα αμάξωμα από fiberglass που βασίστηκε πάνω σε χωροδικτύωμα. Φτιάχτηκε ειδική ανάρτηση και ελαστικά από ATV («γουρούνες») ενώ υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες που περιστρέφουν τις κοπτικές λεπίδες πάχους 3 mm με 4.000 rpm.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η τοποθέτηση του V2 κινητήρα της Honda VTR Firestrom με χωρητικότητα 1.000 cc που αποδίδει 109 PS και 96 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με 6άρι κιβώτιο. Θεωρητικά τα 0-100 km/h πετυχαίνονται σε περίπου 4 sec με την τελική να φτάνει τα 210 km/h. Πάντως, σάκος για το κομμένο γκαζόν δεν υπάρχει καθώς την θέση του έχουν πάρει επιπλέον ψυγεία νερού και λαδιού καθώς και το ρεζερβουάρ.

«Όταν το οδήγησα δεν είχα τρομοκρατηθεί ποτέ τόσο άλλοτε. Επιταχύνει σαν ρουκέτα με εκκωφαντικό θόρυβο και φυσικά όπως σε κάθε χορτοκοπτικό δεν υπάρχουν ζώνες ασφαλείας» είπε ο Pier Ward, συντάκτης του περιοδικού Top Gear. Το σίγουρο πάντως είναι πως το Honda Mean Mower είναι το πιο γρήγορο χορτοκοπτικό στον κόσμο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!