NEA

Renault Clio Cup Race με 220 ίππους!

2014 Renault Clio Cup (4)

Για εκκολαπτόμενους αλλά και μυημένους αγωνιζόμενους το Clio Cup Race επανέρχεται αποτελώντας μία από τις ιδανικότερες επιλογές…

2014 Renault Clio Cup (1)Η RenaultSport παρουσίασε το Clio Race Cup που αντικαθιστά το προηγούμενο μοντέλο που κυκλοφορεί από το 2006. Βασίζεται στο νέο Clio RS 200 (με τον τούρμπο κινητήρα και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC) αλλά υπάρχουν σημαντικές racing διαφορές ο κλωβός ασφαλείας, το ενισχυμένο πλαίσιο και το αεροδυναμικό πακέτο.

Για παράδειγμα, η νέα πίσω αεροδυναμική πτέρυγα παράγει 40 kg κάθετου φορτίου σε ταχύτητα 193 km/h ενώ η εισαγωγή στην οροφή βελτιώνει τον εξαερισμό για τον οδηγό (προφανώς δεν υπάρχει κλιματισμός). Για πρώτη φορά σε ένα Clio Cup το roll cage δεν είναι βιδωτό αλλά συγκολλημένο για να προσφέρει καλύτερη δυσκαμψία και κράτημα στις στροφές.

2014 Renault Clio Cup (2)Το μοτέρ του 1,6 lt με άμεσο ψεκασμό και σύστημα υπερτροφοδότησης έχει αναβαθμιστεί στους 220 PS από την Oreca Magny-Cours  ενώ η ροπή φτάνει τα 220 Nm. Μία σημαντική διαφορά έχει να κάνει με την μετάδοση καθώς το EDC έχει αντικατασταθεί από σειραϊκό κιβώτιο 6 σχέσεων της Sadev με ταχύτητα αλλαγής σε μόλις 100 msec. Οι διακόπτες (paddles) είναι προαιρετικοί.

Η γεωμετρία της ανάρτησης αλλάζει πολύ εύκολα ενώ τα αμορτισέρ είναι μεταβλητής ρύθμισης ανάλογα με την πίστα. Τα φρένα είναι της AP Racing με 4-πίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους δίσκους 320 mm εμπρός και 260 mm πίσω. Με την υπογραφή της Cosworth Electronics, στο ταμπλό υπάρχει έγχρωμη ψηφιακή οθόνη με διάγνωση σε πραγματικό χρόνο για διάφορες πληροφορίες (χρόνους, διαγράμμιση, επιτάχυνση κ.λπ.) ενώ το πολυλειτουργικό τιμόνι διαθέτει 7 διακόπτες για διάφορες λειτουργίες (υαλοκαθαριστήρες, φώτα κ.λπ.). Το νέο Renault Clio Cup κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Alpine της εταιρίας στην Dieppe και συστήνεται ανεπιφύλακτα για κάθε αγωνιζόμενο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!