NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ADAC, οικονομικότερος ο αυτόματος κλιματισμός!

clima_air_condition_ac (1)

Σύμφωνα με μετρήσεις της γερμανικής λέσχης η αυτόματη λειτουργία ενός συστήματος κλιματισμού είναι και η αποδοτικότερη…

clima_air_condition_ac (2)Μπορεί να είναι λίγο ακριβότερα από τα απλά συστήματα κλιματισμού με την χειροκίνητη κλιμακωτή ένταση αλλά τα αυτόματα έχουν πιο αποδοτική λειτουργία και επιβαρύνουν πολύ λιγότερο την μέση κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με την ADAC. Αυτό συμβαίνει διότι ένα σύστημα κλιματισμού με πρόγραμμα Auto καταφέρνει και διατηρεί την θερμοκρασία στην επιθυμητή τιμή αυξομειώνοντας όποτε χρειαστεί την ένταση λειτουργίας του.

Ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος η βέλτιστη επιλογή για το πρόγραμμα Auto αποδείχτηκε σε εύρος 22-24 βαθμούς Κελσίου ενώ χαμηλότερη τιμή θερμοκρασίας δεν ωφελεί με περισσότερη δροσιά επιβαρύνοντας πολύ περισσότερο το έργο του μοτέρ και την κατανάλωση. Επίσης, τα απλά χειροκίνητα συστήματα κλιματισμού είναι πολύ πιο ενεργοβόρα κατά την κίνηση στη πόλη καθώς και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν στάση.

Η ADAC συμβουλεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να δροσιστούν οι επιβάτες είναι η ροή του αέρα να κατευθύνεται προς τα κεφάλια τους και όχι προς τα πόδια τους καθώς έτσι αισθάνονται καλύτερα. Επίσης, μία καλή κίνηση για την μείωση του χρόνου ψύξης της καμπίνας το κατέβασμα των παραθύρων ώστε να διαφύγει ο ζεστός εγκλωβισμένος αέρας ενώ για τα πρώτα λεπτά λειτουργίας η επιλογή της εσωτερικής ανακύκλωσης φέρνει πιο γρήγορα κρύο αέρα στο εσωτερικό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!