NEA

Περισσότερα για το Citroen Cactus Concept [upd]

Citroen-Cactus-Concept-2013_Frankfurt (1)

Άλλη μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά σπουδή που θα παρουσιάσει η γαλλική εταιρία στην έκθεση της Φρανκφούρτης…

Μέχρι να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία σας παρουσιάζουμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου Citroen Cactus το οποίο θα βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του κοινού καθορίζοντας την πορεία των μελλοντικών μοντέλων της εταιρίας. Αισθητικά, πάντως, το Cactus έχει το σχήμα ενός crossover καθώς και επιρροές από τη νέα γενιά C4 Picasso αλλά με ένα πιο φουτουριστικό τρόπο.

Στο εσωτερικό υπάρχει πενταθέσια διάταξη με προχωρημένο στιλιστικά διάκοσμο ενώ την προσοχή τραβούν οι δύο ορθογώνιου σχήματος ψηφιακές οθόνες. Επιλογές ταχυτήτων δεν υπάρχει παρά τρία μπουτόν (D για την πορεία, R για την όπισθεν και Ν για την «νεκρά») που υπάρχουν κάτω από τους τέσσερις λεπτούς αεραγωγούς που παραπέμπουν σε εξατμίσεις supercar ή ακόμη και σε διαστημοτουρμπίνες(!). Εντύπωση προκαλεί και το ενιαίο εμπρός κάθισμα αφήνοντας παράνομο χώρο για ακόμη ένα άτομο ενώ γενικότερα η απέριττη άποψη θυμίζει αρκετά C2V.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Cactus Concept είναι ένα υβριδικό δίχως μπαταρίες! Συγκεκριμένα,  το σύστημα πρόωσης βασίζεται στο υβριδικό σύστημα Hybrid Air που συνδυάζει κινητήρα τεχνολογίας PureTech με μέση τυποποιημένη κατανάλωση λιγότερο από 3 lt/100 km. Όπως ισχυρίζεται η γαλλλική εταιρία, η απουσία της συστοιχείας μπαταριών εξοικονομεί επιπλέον χώρο, δεν επιβαρύνει με περισσότερα κιλά το απόβαρο και προσφέρει έως 45% μικρότερο κόστος χρήσης σε σχέση με ένα αντίστοιχο concept συμβατικής τεχνολογίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!