ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ντίζελ, είναι το ηλεκτρικό τούρμπο η λύση;

HLEKTRIKA-TURBO-DIESEL

Οι ειδικοί προσπαθούν την απόδοση των πετρελαιοκινητήρων εξετάζοντας την χρήση ηλεκτρικού τούρμπο, έστω και σε επικουρικό ρόλο…

Υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης για τους ντίζελ; Οι πετρελαιοκινητήρες έχουν να περάσουν δύσκολα χρόνια αντιμέτωποι με τις αυστηρότερες νόρμες περί ρύπων και οι ειδικοί πασχίζουν να βρουν λύσεις που θα περιορίσουν τη εκπομπή και να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Για ηλεκτρικό τούρμπο είχαμε γράψει πριν από μήνες όπου η Audi μελετά την χρήση ενός ηλεκτρικά κινούμενου υπερσυμπιεστή που θα υποβοηθά το βασικό τούρμπο προσφέροντας βέλτιστα χαρακτηριστικά υπερπλήρωσης με αέρα στους κυλίνδρους.

Για την ακρίβεια εδώ μιλάμε για ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή ή κομπρέσορα (kompressor) μιας και η κίνηση δεν λαμβάνεται ούτε από την ενέργεια των καυσαερίων, μήτε από τον στροφαλοφόρο. Με την χρήση, λοιπόν, του ηλεκτρικού υπερσυμπιεστή ενδεχομένως στους μεγάλης χωρητικότητας κινητήρες να υπάρχει καλύτερη ανταπόκριση απέναντι στις προδιαγραφές Euro 6. Ωστόσο, οποιαδήποτε νέα τεχνολογική προσθήκη θα επιβαρύνει κατασκευαστικά τους ντίζελ μετακυλίοντας το επιπλέον κόστος στον καταναλωτή, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!