NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κίνα, αναζητά τροχοπέδη για κυκλοφοριακό και ρύπανση…

china pollution car traffic problem (4)

To κυκλοφοριακό κομφούζιο και η τρομακτική μόλυνση απειλούν τις πωλήσεις στην κινεζική αγορά…

china pollution car traffic problem (1)Η κινεζική αγορά κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει πως η Κίνα ήταν η πρώτη αγορά στον κόσμο με 20 εκατομμύρια ταξινομήσεις σε μόλις 12 μήνες! Όσες αυτοκινητοβιομηχανίες δραστηριοποιούνται στην εκεί αγορά κάνουν χρυσές δουλειές αλλά για τους κατοίκους και οδηγούς της χώρας η κατάσταση είναι εφιαλτική.

Στις ώρες αιχμής επικρατεί πραγματικό κομφούζιο μιας και οι μεγαλόφαρδοι οδικοί άξονες με τις 8 λωρίδες κυκλοφορίας θυμίζουν περισσότερο πάρκινγκ παρά δρόμους. Ένα άλλο, πολύ σημαντικότερο πρόβλημα, είναι αυτό της τεράστιας ρύπανσης της ατμόσφαιρας με το χαρακτηριστικό νέφος που σκεπάζει τα μεγάλα αστικά κέντρα σαν πέπλο.

Smog in BeijingΟι αρχές της Κίνας αναζητούν τρόπους για να βρεθούν λύσεις πέρα από τον δακτύλιο με τα μονά-ζυγά. Για παράδειγμα στα βορεινά παράλια της χώρας και συγκεκριμένα στην πόλη Tianjin υπάρχει πλαφόν στις 100.000 νέες άδειες κυκλοφορίας τον χρόνο εκ των οποίων το 60% βγαίνει από κλήρωση και το υπόλοιπο απευθύνεται σε όσους έχουν να καταβάλουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των περίπου 1.200 ευρώ. (ή 10.000 γιουάν). Οι Κινέζοι εξετάζουν και άλλα μέτρα που θα αποθαρρύνουν ή θα περιορίζουν τη αγορά ενός νέου αυτοκινήτου και το γεγονός αυτό ανησυχεί ήδη τις αυτοκινητοβιομηχανίες….

Βέβαια, σε μία τεράστια αγορά όπως της Κίνας τα παραπάνω ακούγονται ημίμετρα και αναμένεται να επηρεάσουν ελάχιστα την χαμηλή αναλογία (100 αυτοκίνητα/1.000 Κινέζους σε σχέση με τα 800 αυτοκίνητα/1.000 Αμερικανούς). Εδώ θα αναρωτιέστε πόσο χαμηλή είναι αυτή η αναλογία σε μια χώρα με 1,4 δισ. κατοίκους και 20.000.0000 αυτοκίνητα σε ένα μόλις χρόνο. Και εδώ που τα λέμε, η ρύπανση στην Κίνα δεν οφείλεται τόσο στα αυτοκίνητα αλλά στην βιομηχανική έξαρση των τελευταίων ετών… Ας πρόσεχαν…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!