NEA

Στη Γενεύη τα Kia Soul EV, Sportage, GT4 Stinger και Optima Hybrid.

Kia at Geneva Motor Show GT4 Stinger Concept

Μαζί με τα νέα και ανανεωμένα μοντέλα της η κορεατική εταιρία θα παρουσιάσει και μία νέα υβριδική πλατφόρμα…

Το νέο Kia Soul EV θα κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο 84ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 4 Μαρτίου, ενώ θα παρουσιασθεί και μια ειδική τεχνολογία που θα εφαρμοστεί στην επόμενη γενιά υβριδικών συστημάτων κίνησης της μάρκας. Στο περίπτερο της Kia θα υπάρχει το ανανεωμένο Kia Sportage και το αναβαθμισμένο Optima Hybrid, καθώς και το πρωτότυπο αυτοκίνητο GT4 Stinger το οποίο έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στις αρχές του έτους.

Kia at Geneva Motor Show Soul EVKia Soul EV. Εναρμονισμένο με την σχεδίαση του νέου Kia Soul  δεύτερης γενιάς που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το νέο Kia Soul EV θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν αρχίσει η παραγωγή του περίπου στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Το Soul EV είναι ένα προσθιοκίνητο ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας     27 kWh ιόντων πολυμερών λιθίου και 200 Wh / kg ενέργειας. Η ισχύς προέρχεται από έναν 81,4 kW ηλεκτροκινητήρα που παράγει 285 Nm ροπής. Το όχημα θα απευθυνθεί σε όσους μετακινούνται εντός πόλης καθώς δίνει αυτονομία για περίπου 200 χιλιόμετρα οδήγησης με μία μόνο φόρτιση.

Για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση και το δυναμικό εύρος του ηλεκτρικού Kia Soul EV, το όχημα διαθέτει μια σειρά από τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας που μειώνουν το φορτίο της μπαταρίας και αυξάνουν τη μέγιστη αυτονομία. Αυτές περιλαμβάνουν νέες τεχνολογίες θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου στον κόσμο μεμονωμένου συστήματος κλιματισμού «driver-only», συστήματος πέδησης με τέσσερις τρόπους λειτουργίας και ενός συστήματος θέρμανσης με μπαταρία.

Το Soul EV θα πωλείται στην Ευρώπη -αργότερα μέσα στο 2014, καθώς η μπαταρία θα καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο εντός της καμπίνας αλλά και στον αποθηκευτικό χώρο του αυτοκινήτου. Όπως και κάθε άλλο μοντέλο της Kia, το Soul EV θα διαθέτει την 7 ετή εγγύηση της Kia προσφέροντας στους κατόχους του ευχάριστη και απροβλημάτιστη οδήγηση.

optimahybridKia Hybrid. Επίσης, στην Γενεύη η Kia θα εμφανίσει ένα αυτόνομο έκθεμα μιας νέας υβριδικής τεχνολογίας, που αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο R & D της μάρκας για χρήση σε μελλοντικά μοντέλα Kia.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από μία  μπαταρία μολύβδου άνθρακα 48V συνδεδεμένη με ένα μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, αυξάνοντας την ισχύς εξόδου του κινητήρα. Η μπαταρία παρέχει επίσης την ενέργεια σε ένα ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος αυξάνει τη ροπή και τη δύναμη στις χαμηλές στροφές. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, ο υβριδικός κινητήρας μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο με αποκλειστικά ηλεκτρική λειτουργία σε χαμηλές ταχύτητες ή κατά την διάρκεια της οδήγησης με σταθερή ταχύτητα ενώ η μπαταρία επαναφορτίζεται υπό επιβράδυνση.

Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, η τεχνολογία λειτουργεί επίσης ως ένα σύστημα start-stop με μηδενικές εκπομπές ρύπων, εκτελώντας αυτή τη λειτουργία με μηδενικό θόρυβο ή δονήσεις , όπως είναι ένα σύστημα ζωνών εκκίνησης. Η τεχνολογία επιτρέπει στους μηχανικούς της Kia να μειώσουν το μέγεθος – και το βάρος – των υφιστάμενων μπαταρίων 12V που χρησιμοποιούνται στα σημερινά οχήματα».

KIA-GT4-Stinger-Concept-2014 (9)Kia GT4 Stinger. Αποκαλυπτήρια στις αρχές του έτους στο North American International Auto Show, έκανε το εκπληκτικό πρωτότυπο αυτοκίνητο της Kia GT4 Stinger, ενώ στην Ευρώπη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Γενεύη. Το GT4 Stinger δημιουργήθηκε από την ομάδα σχεδιασμού της Kia στην Καλιφόρνια και δίνει στην Kia μια νέα, τολμηρή σχεδιαστική κατεύθυνση.

Διαθέτει ένα βελτιωμένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Kia 2,0 λίτρων βενζίνης, άμεσου ψεκασμού (GDI-T), τετρακύλινδρο, με εντυπωσιακή απόδοση 315 ίππων. Το 2 +2 σπορ αυτοκίνητο επιδιώκει τη συμμετοχή του οδηγού όσο το δυνατόν περισσότερο, διαθέτοντας εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με ​​ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια. Η  μάσκα βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος για μέγιστη ψύξη του κινητήρα και την εισαγωγή ψυχρού αέρα.

Αν και δεν υπάρχουν σχέδια για να μπει στην παραγωγή αυτό το πρωτότυπο, η Kia έχει μια  παράδοση κατά την οποία τα οχήματα παραγωγής έχουν αρκετές ομοιότητες με τα πρωτότυπα που προηγήθηκαν και το GT4 Stinger είναι μια πιθανή και ιδιαίτερα προκλητική ματιά στο μέλλον της Kia.

Kia at Geneva Motor Show Enhanced SportageKia Sportage F/L. Στο compact crossover της μάρκας έγιναν μικρές αλλά σημαντικές αναβαθμίσεις στην εξωτερική του εμφάνιση, και στον εσωτερικό σχεδιασμό και χρησιμοποιήθηκαν νέα υλικά σε όλη την καμπίνα. Το Sportage προσφέρει επίσης μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, όπως ένα νέο premium ηχοσύστημα, πίσω φώτα LED, σύστημα FlexSteer της Kia, θερμαινόμενο τιμόνι και μία οθόνη TFT LCD 4.2 ιντσών.

Αυτό το Sportage θα είναι ακόμη πιο εκλεπτυσμένο από το σημερινό μοντέλο, με μια σειρά από αλλαγές, που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση του θορύβου και των κραδασμών. Το ηχομονωμένο παρμπρίζ θα βοηθήσει στη μείωση του θορύβου του ανέμου, ενώ οι βελτιώσεις σε βασικούς τομείς της δομής του αμαξώματος, όπως τα υποπλαίσια και οι νέες βάσεις της μετάδοσης, επιφέρουν περαιτέρω βελτιώσεις.

Το best-seller μοντέλο της Kia στην Ευρώπη, προσέλκυσε 89.553 πελάτες το 2013, σημειώνοντας αύξηση από έτος σε έτος της τάξης του 10,5%. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία και αναμένεται να πωλείται σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσα στο 2014.

Kia at Geneva Motor Show Upgraded Optima Hybrid EUROPEKia Optima Hybrid. Εξωτερικά οι αλλαγές αφορούν στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα που ενσωματώνουν νέα φώτα ομίχλης LED, ενώ η μάσκα «μύτη της τίγρης», σήμα κατατεθέν της Kia έχει επανασχεδιαστεί. Το προφίλ του αυτοκινήτου έχει επίσης βελτιωθεί με νέα μαρσπιέ και νέες 16 & 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου.  Στο αναβαθμισμένο μοντέλο οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν το «Λευκό πακέτο» στο εσωτερικό -το οποίο διαθέτει λευκή ταπετσαρία και γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες στην καμπίνα- και δύο νέες αποχρώσεις εξωτερικού, το Smoky Blue και το Aluminium Silver.

Το τελευταίο Hybrid Optima είναι εφοδιασμένο με το τρίτης γενιάς σύστημα πέδησης της Kia που προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση φρεναρίσματος και απόκρισης, με τη νέα οθόνη αφής ειδικά για το υβριδικό σύστημα και ένα νέο (προαιρετικό) High Tech πακέτο (το οποίο περιλαμβάνει συστήματα όπως Lane Keep Assist, Blind Spot Detection και Smart Parking Assist). Το αναβαθμισμένο Optima Hybrid έχει προγραμματιστεί να μπει σε γραμμή παραγωγής τον Απρίλιο του 2014 ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο έτος.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!