ΑΓΩΝΕΣ

Toyota TS040, καλπάζει με 1.000 άλογα για Le Mans!

 H ιαπωνική εταιρία παρουσίασε το νέο της υβριδικό αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετάσχει στον φετινό 24ώρο αγώνα του Le Mans…

Μετά τα  Audi R18 e-tron Quattro και Porsche 919 Hybrid, στην πίστα Paul Ricard έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου TS040 που αποδίδει περίπου 1.000 άλογα. Συγκεκριμένα, τα 520 προέρχονται από τον ατμοσφαιρικό V8 βενζινοκινητήρα των 3,7 lt και τα υπόλοιπα 480 εμφανίζονται ως boost από το υβριδικό σύστημα το οποίο απαρτίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες/γεννήτριες, μία μονάδα inverter (μετασχηματιστής) της Aisin στον εμπρός άξονα ενώ πίσω υπάρχει η μονάδα της Denso.

2014_TOYOTA_TS040_Hybrid System-Racing (15)Κατά την επιβράδυνση η ανακτώμενη ενέργεια απο τις γεννήτριες (οι ηλεκτροκινητήρες με ανάστροφη λειτουργία) μεταφέρεται στον υπερπυκνωτή NISSHINBO -όπως τον αναφέρει χαρακτηριστικά η Toyota- ενώ κατά την επιτάχυνση ο ηλεκτροκινητήρας -που παύει να λειτουργεί ως γεννήτρια- προσφέρει έξτρα ώθηση έως 480 ίππους.

Σε σχέση με το TS030, το νέο τετρακίνητο αγωνιστικό της Toyota (υπάρχει ηλεκτροκινητήρας και στον πίσω άξονα) εμφανίζει 25% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου ενώ όπως προβλέπεται από τους νέους κανονισμούς υπάρχουν αλλαγές στην αεροδυναμική και στην γεωμετρία του αυτοκινήτου (-100 mm σε πλάτος) ενώ τα ελαστικά είναι 50 mm στενότερα.

Το TS040 έχει σχεδιασθεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί από την Toyota Motorsport στην Κολονία (σ.σ. σε παρόμοια υβριδική πλατφόρμα με υπερπυκνωτή αναμένεται να βασιστεί ένα σπορ μοντέλο που θα συμπαράγεται με την BMW. Στις 20 Απριλίου το Toyota TS040 θα βρεθεί αντιμέτωπο για πρώτη φορά με τα αντίπαλα αγωνιστικά των Audi και Porsche ενώ ο 24ώρος του Le Mans θα γίνει στις 14 Ιουνίου.

2014 FIA World Endurance Championship

20 Απριλίου:   6ώρες του Silverstone (GB)
3 Μαΐου:   6ώρες του Spa-Francorchamps (Bel)
14 Ιουνίου:   24ώρες του Le Mans (Fra)
20 Σεπτεμβρίου:   6ώρες του Circuit of the Americas (USA)
12 Οκτωβρίου:   6ώρες του Fuji (Jpn)
2 Nοεμβρίου:   6ώρες του Shanghai (Chi)
15 Νοεμβρίου:   6ώρες του Bahrain
30 Νοεμβριου:   6ώρες του Sao Paulo (Bra)

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!