NEA

Υβριδικό Volvo S60L στο Πεκίνο.

VOLVO-S60L-PLUG-IN-2

Πρόκειται για μία επιμηκυμένη εκδοχή του υβριδικού S60 (εξού και το L) που προορίζεται αποκλειστικά για την κινέζικη αγορά…

VOLVO-S60L-PLUG-IN-1Το υβριδικό S60L που θα παρουσιαστεί στο Πεκίνο χρησιμοποιεί έναν από τους νέους turbo δίλιτρους βενζινοκινητήρες γενιάς Drive-E της Volvo, ο οποίος αποδίδει 238 ίππους και 350 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος αποδίδει 68 ίππους, ενώ οι μπαταρίες των 11,2 kWh βρίσκονται κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών και μπορούν να φορτιστούν σε οικιακό δίκτυο, μέσα σε 4,5 ώρες.

VOLVO-S60L-PLUG-IN-5Από κει και πέρα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα με το οποίο θέλει να μετακινηθεί μέσα από τρία μπουτόν στην κεντρική κονσόλα: στο Ηybrid η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,0 λτ./100 χλμ. και η εκπομπή CO2 στα 50 γραμμ./χλμ., ενώ στο Pure η κίνηση είναι αποκλειστικά ηλεκτρική για μέχρι και 50 χιλιόμετρα.

Στο Power τέλος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συνδυαστική ισχύ των 303 ίππων και την αντίστοιχη ροπή των 550 Nm για 0-100 σε μόλις 5,5 δλ., ενώ με το πάτημα του κουμπιού AWD υπάρχει κατανομή της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων. Οι εμπρός τροχοί εδώ κινούνται από τον κινητήρα βενζίνης και οι πίσω από τον ηλεκτρικό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!