NEA

Dodge Ram Power Wagon, το απόλυτο «αγροτικό»!

Με 410 άλογα δεν μιλάμε για ένα απλό αγροτικό αλλά για ένα super pick-up που δεν μασάει από αρκετά σπορ μοντέλα…

2014-Ram-Power-Wagon-(9)Στη Νέα Υόρκη η Dodge παρουσιάζει την κορυφαία και με έντονα off road στοιχεία εκδοχή του Ram, ένα ημιφορτηγό-θρύλος για την Αμερική με πορεία που ξεκινά από το 1981. Η γενιά του τωρινού Ram «τρέχει» από το 2009 και η κλασική ονομασία «Power Wagon» αφορά στην κορυφαία εκδοχή του με τον V8 χωρητικότητας 6,4 λίτρων του γνωστού HEMI που εδώ αποδίδει 410 άλογα με τα 580 Nm ροπής να μπορούν να τραβήξουν κοντά στους 5 τόνους!

Στάνταρ στην τετρακίνηση είναι τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά εμπρός-πίσω με δυνατότητα κλειδώματος, φυσικά υπάρχει υποπολλαπλασιασμός των σχέσεων (κοντό), το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων έχει ενισχυθεί, υπάρχει αυξημένη κατά 50 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, τα αμορτισέρ είναι της Bilstein και τα ελαστικά 33 ιντσών της Goodyear. Εμπρός υπάρχει νέα ανάρτηση Articulink που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ελευθερία στην άρθρωση, καθώς στα δύσκολα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μιας και μπορεί να αποσυμπλεχθεί ηλεκτρομηχανικά η αντιστρεπτική ράβδος. Νέα είναι και η πίσω ανάρτηση με άκαμπτο και πέντε συνδέσμους στήριξης, η συνολική απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 36 εκατοστά ενώ το Power Wagon μπορεί να περάσει από υδάτινα περάσματα με ύψος 76 εκατοστά. Φυσικά, υπάρχουν και οπτικές διαφοροποιήσεις από τα πιο ταπεινά και αδύναμα Ram.

Spyker 60 HP, το εφαλτήριο της τετρακίνησης!

1946_Dodge_Power_WagonΑξίζει να σημειωθεί πως το Dodge Power Wagon ήταν το πρώτο -μεταπολεμικά- αμερικανικό 4×4 μαζικής παραγωγής που εμφανίσθηκε το 1945 και λανσαρίστηκε ένα χρόνο μετά με 4άσρι σαζμάν και διβάθμιο μειωτήρα (transfer case). Το Power Wagon ζύγιζε ένα τόνο, είχε εξακύλινδρο «επίπεδο» κινητήρα και η παραγωγή του ξεκίνησε ενάμιση χρόνο πριν του θρυλικού Willys 4T. Φυσικά, όπως και το τελευταίο, έτσι και το Power Wagon είχε «επιστρατευθεί» από τον αμερικανικό στρατό, πέραν της χρήσης του από ιδιώτες ως επιβατικό. Η παραγωγή του τερματίστηκε το 1981 με την εμφάνιση του Ram.

Οχήματα παντός εδάφους και για όλες… τις δουλειές!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!