NEA

Έξυπνη υβριδική διαχείριση από την Mercedes.

Mercedes Intelligent HYBRID system maximizes performance and fuel efficiency

H γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός έξυπνου υβριδικού συστήματος που μπορεί να «προβλέπει» τον δρόμο για βέλτιστη απόδοση και κατανάλωση…

Σε συνεργασία με την ομάδα της F1, η Mercedes ανακοίνωσε πως εξελίσσει το σύστημα Intelligent HYBRID το οποίο χρησιμοποιεί τα δεδομένα από την μονάδα πλοήγησης COMAND Online για να υπολογίζει την διαχείριση ενέργειας ανάλογα με την διαδρομή που επέρχεται. Με άλλα λόγια, το σύστημα είναι σε θέση να ξέρει από πριν π.χ. αν η διαδρομή που ακολουθεί έχει συνεχόμενες στροφές ή αν είναι ανηφορική και να βελτιστοποιεί την φόρτιση της μπαταρίας.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση ανηφορικής διαδρομής και όταν το σύστημα γνωρίζει το μήκος της, μπορεί να γνωρίζει πότε και πόση ενέργεια πρέπει να δαπανηθεί από την μπαταρία μιας και μετά το τέλος -της διαδρομής- θα ακολουθήσει κατηφορική διαδρομή (ανάκτηση ενέργειας).

Μάλιστα η Mercedes τονίζει πως το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο σε ορεινές διαδρομές. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετές ακριβές λιμουζίνες, με την βοήθεια του συστήματος πλοήγησης (και κατ’ επέκταση του GPS) συνεργάζονται μέχρι και τα κιβώτια ταχυτήτων για την επιλογή της καλύτερης σχέσης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!