NEA

Έναν αιώνα συμπληρώνει η Morgan.

morgan-plus-8-speedster-all

Η βρετανική φίρμα συμπληρώνει τα 100 χρόνια και το γιορτάζει με μία επετειακή έκδοση, την Plus 8 Speedster.

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η βρετανική Morgan είναι μία από τις παλαιότερες εταιρίες που κατασκευάζουν χειροποίητα σπορ μοντέλα στο Malvern με μέσο όρο αναμονής στα περίπου δύο χρόνια. Για τους Εγγλέζους, πρόκειται για μία ιστορική εταιρία που διατηρεί το αυθεντικό ρετρό σχήμα (κάτι σαν τον τελευταίο των Μοϊκανών;) και για να το γιορτάσει αποφάσισε να ανακοινώσει μια συλλεκτική έκδοση του Plus 8 που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την Morgan, το Plus 8 Speedster θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό (λες και τα υπόλοιπα είναι σε μεγαλύτερο καθώς η εταιρία παράγει τα τελευταία χρόνια μερικές εκατοντάδες το χρόνο) με το καθένα να έχει συλλεκτικό χαρακτήρα και να κοστίζει -στην Βρετανία- περίπου 85 χιλιάρικα, μαζί με τους φόρους.

Η ισχύς προέρχεται από τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,8 λίτρων της BMW που αποδίδει κοντά στα 370 άλογα που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή του προαιρετικού αυτόματου της ZF. Χάρη στο μικρό του απόβαρο (μιας και το πλαίσιο είναι αλουμινένιο) το Plus 8 Speedster μπορεί να πετύχει το 0-100 σε 4,2 δλ. ενώ υπάρχει ηλεκτρονικός κόφτης στα 237 χλμ/ώρα. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!