ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Nokia επενδύει 100 εκ. στη διασύνδεση οχημάτων

xl_nokia

Αντιλαμβανόμενη τα trends αλλά και τις ανάγκες που δείχνουν να προκύπτουν στις μελλοντικές γενιές αυτοκινήτων, η Nokia κάνει την κίνησή της να μπει δυναμικά στο παιχνίδι.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη εταιρία που επενδύει προς αυτή την κατεύθυνση, με την τεχνογνωσία όμως που κατέχει και με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξης των 100 εκ. δολαρίων (71,8 εκ. ευρώ) η Nokia μπορεί να διεκδικήσει ένα σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα. Το ποσό αυτό δεν θα το διαχειριστεί άμεσα η ίδια αλλά μέσω της θυγατρικής της ΝGP, Nokia Growth Partners. Ο στόχος είναι να επενδύσει σε νέες ιδέες αλλά και σε εταιρίες που ήδη δουλεύουν πάνω σε θέματα διασύνδεσης οχημάτων και αυτόνομης οδήγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nokia δεν είναι τελείως καινούρια σε αυτό το πεδίο. Εδώ και μερικά χρόνια τρέχει το HERE, ένα πρόγραμμα αντίστοιχο του Google maps. Ο επί κεφαλής μάλιστα του HERE δήλωσε ότι “το κεφάλαιο της NGP για τη διασύνδεση οχημάτων αναδεικνύει το γεγονός ότι η συνδεσιμότητα στα αυτοκίνητα μετασχηματίζεται γρήγορα, με βάση το τι είναι εφικτό. Πιστεύουμε ότι διασυνδεδεμένα οχήματα, εφοδιασμένα με αισθητήρες που θα παρέχουν το ακριβές στίγμα τους, θα αποτελούν ισχυρά εργαλεία, ικανά να βοηθούν τους οδηγούς να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους”.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!