NEA

Chrysler, στην παραγωγή το 9άρι κιβώτιο

Chrysler-Tipton-production-start-10
Η αμερικανική εταιρία ξεκίνησε την παραγωγή του νέου αυτόματου κιβωτίου με τις 9 σχέσεις που θα τοποθετηθεί σε διάφορα παγκόσμια μοντέλα της FCA.

Chrysler-Tipton-production-start (6)Τελικά, ακόμη και η Chrysler θέλει τον Ιταλό της, μιας και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου όταν βλέπεις τον Sergio Marchionne (τον διευθύνων σύμβουλο της Fiat Chrysler Automobiles) να απαγγέλει σε εργοστάσιο Tipton στην μακρινή Ιντιάνα. Εκεί κατασκευάζεται ήδη το νέο αυτόματο κιβώτιο με 9 σχέσεις, το οποίο θα μεταφέρεται στο Οχαίο για τα μοντέλα της Jeep και της Chrysler, καθώς και υπερατλαντικά στο εργοστάσιο Melfi στην Ιταλία, στο Tofus στην Τουρκία, στο Pernambuco στην Βραζιλία και στην Κίνα για να φορεθεί σε μοντέλα της Fiat.

Chrysler-Tipton-production-start (2)Σε πλήρη λειτουργία η γραμμή παραγωγής θα δίνει 800.000 κιβώτια το χρόνο, ενώ ο Marchionne υπογράμμισε πως πρόσφατα η εταιρία (προφανώς, εννοεί την πρώην αυτονομημένη Chrysler) έφτασε τα 17 εκ. αυτόματα 4τάχυτα κιβώτια και τα 3 εκ. 6τάχυτα. Αυτό που μένει είναι να δούμε την απάντηση της ZF που έχει επίσης φτάσει μέχρι τις 9 σχέσεις, καθώς και το νέο κιβώτιο με 10 σχέσεις που ετοιμάζει το Volkswagen Group. Υπενθυμίζεται πως το μηχανικό κιβώτιο με τις περισσότερες σχέσεις είναι τo 7άρι της Porsche. Καλές σχέσεις να έχουμε, αλλά χρειάζονται τόσες πολλές; Κάπου στις 10 πρέπει να είναι το φυσικό όριο, στις 9 είχε πει ιθύνων της ZF…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!