NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο μπαταρίες και τετρακίνηση για το νέο Toyota Prius.

Toyota-FT-Bh_Concept_244432

Τέλη 2015 θα παρουσιαστεί η 4η γενιά Prius η οποία προαιρετικά θα διαθέτει τετρακίνηση και επιλογή ανάμεσα σε δύο τύπους μπαταριών…

Περίπου την ίδια περίοδο με το FCV (αν και πιθανότατα θα υπάρξει άλλη ονομασία), η Toyota θα λανσάρει στην παγκόσμια αγορά το νέο Prius το οποίο θα προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε δύο τύπους μπαταριών. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει η φτηνότερη έκδοση με μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου (Ni-Mh) και η προαιρετική ακριβότερη με λιθίου-ιόντων (li-ion) με μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα και κατ’ επέκταση αυτονομία.

Επιπρόσθετα, ο Koei Saga επιβεβαίωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο πως ετοιμάζεται μία νέα πλατφόρμα (την TNGA ή Toyota New Global Architecture) η οποία θα είναι ελαφρύτερη κατά 20% και θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα. Κάτω από το καπό θα υπάρχει αποδοτικότερος ολοκαίνουργιος βενζινοκινητήρας με βελτιωμένη απόδοση στο 42% (από το 38,55 που είναι ο σημερινός) που σημαίνει έως και 10% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Μένει να μάθουμε περισσότερα για την τετρακίνηση (η οποία προφανώς θα βασίζεται σε ηλεκτροκινητήρα για την μετάδοση και στους πίσω τροχούς), καθώς και αν θα χρησιμοποιηθεί ο νέος ηλεκτρονικός εξοπλισμός με ημιαγωγούς από ανθρακοπυρίτιο και το στάδιο εξέλιξης της ασύρματης φόρτισης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!