ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο shut-off σύστημα από την Schaeffler για 3κύλινδρα μοτέρ.

Schaeffler cylinder deactivation on 3 cylinder engine (2)

Η γερμανική εταιρία εξελίσσει ένα νέο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Για την ακρίβεια ενός κυλίνδρους καθώς το σύστημα προορίζεται για 3κύλινδρα σύνολα!

Κάποτε τα συστήματα απενεργοποίησης των κυλίνδρων τα συναντούσαμε σε ενεργοβόρους κινητήρες διάταξης V. Με τον καιρό τα συστήματα αυτά πέρασαν στους 4κύλιδνρους κινητήρες, όπως στην περίπτωση της Volkswagen με το σύστημα ACT που -σε συγκεκριμένες συνθήκες- απενεργοποιεί τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου.

Schaeffler cylinder deactivation on 3 cylinder engine (3)Η εταιρία Schaeffler, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξαρτημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός συστήματος για 3κύλινδρους κινητήρες. Συγκεκριμένα, κάτω από συνθήκες χαμηλού φορτίου το σύστημα απενεργοποιεί τον ένα από τους τρεις κυλίνδρους. Η Schaeffler κάνει λόγο για έως 3% εξοικονόμηση καυσίμου. Η τιμή μπορεί να ακούγεται μικρή αλλά σε συνδυασμό και με άλλες τεχνολογίες και την μείωση του βάρους το όφελος αυξάνεται.

Πληροφορίες μας θέλουν το σύστημα να έχει ήδη βρει πελάτη και μένει να δούμε σε πιο νέο 3κύλινδρο μοτέρ θα το δούμε. Μία διάταξη που πλέον την συναντάμε όλο και περισσότερο σε βενζινοκινητήρες (Ford, Renault, Opel, BMW κ.α.) αλλά και σε ντίζελ (VW, BMW κ.α.). Ο ειδικός της Schaeffler Bob Zito μας υπενθυμίζει πως σύντομα η ισχύς των 3κύλινδρων θα φτάσει τα 180 άλογα. Ήδη ο 1.0 Ecoboost αποδίδει 140 PS, ενώ περιμένουμε και ισχυρότερες εκδοχές από την BMW. Και έπεται συνέχεια…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!