NEA

Έρχονται διόδια και στις Autobahn στην Γερμανία.

457567_Autobahn2

Οι γνωστοί αυτοκινητόδρομοι στην Γερμανία θα διατηρήσουν το προνόμιο των μοναδικών δίχως όριο ταχύτητας. Αλλά η τζάμπα διέλευση, τέλος!

Μέχρι τώρα οι περίφημες Autobahnen, οι αυτοκινητόδρομοι της Γερμανίας, δεν είχαν διόδια σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη (ειδικά στην Ελλάδα το κακό έχει παραγίνει…). Η κατάσταση πρόκειται να αλλάξει από το 2016 θα εφαρμοστεί η λογική του εισιτηρίου με χρέωση ανάλογα με τη διάρκεια της χρήσης. Για το πάσο των 10 ημερών το κόστος θα είναι 10€, για τους 2 μήνες στα 20€, ενώ η ετήσια συνδρομή θα ανέρχεται στο ποσό των 100€. Το συγκεκριμένο μέτρο θα αποφέρει περίπου 2,5 δισ. ευρώ στη γερμανική κυβέρνηση μέσα στα πρώτα τέσσερα χρόνια εφαρμογής του.

Ήδη οι οδηγοί φορτηγών που κινούνται στη χώρα πληρώνουν για τη χρήση των αυτοκινητόδρομων, ανάλογα μάλιστα με τους ρύπους που εκπέμπουν, ενώ όπως φαίνεται οι Γερμανοί δείχνουν αποφασισμένοι να εφαρμόσουν κάτι αντίστοιχο και στα επιβατικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα διόδια αυτά δεν θα αφορούν τους Γερμανούς πολίτες -οι οποίοι θα έχουν ειδικά σήματα στα αυτοκίνητά τους- αλλά τους ξένους που θα επισκέπτονται την χώρα. Αυτό θα πει «πρόνοια», στα γερμανικά…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!