ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκέψεις της Opel για low budget θυγατρική

Opel-Logo

Τα βήματα της Renault με τη Dacia φαίνεται να εξετάζει πολύ σοβαρά η Opel, η οποία ψάχνει τρόπους να διεισδύσει σε νέες αγορές και πιο οικονομικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη αυτή, της δημιουργίας μίας θυγατρικής που θα κατασκευάζει χαμηλού κόστους μοντέλα, υπήρχε από καιρό. Τώρα όμως, με την επικείμενη απομάκρυνση της Chevrolet από τις ευρωπαϊκές αγορές, στα τέλη του έτους, η όλη υπόθεση δείχνει να αναθερμαίνεται.

Φυσικά η Opel εξετάζει διάφορα πλάνα αναβάθμισης και γενικότερα επαναπροσδιορισμού της γκάμας των προϊόντων της στην αγορά. Μία τέτοια θυγατρική εταιρία θα μπορούσε να καλύψει αρκετές αγορές της ανατολικής Ευρώπης αλλά και συγκεκριμένες ανάγκες των πιο ώριμων αγορών, στις μικρότερες κατηγορίες, με δεδομένη τη διαφορά τιμής από τα αντίστοιχα μοντέλα της μητρικής εταιρίας αλλά και αυτά του ανταγωνισμού. Εάν τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου GM πάρει την απόφαση να προχωρήσει με μία τέτοια θυγατρική της Opel, τα πρώτα οχήματα λογικά θα ξεκινήσουν να παράγονται πριν από τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!