NEA

Στα σκαριά επταθέσιο crossover από τη Skoda

skoda-yeti

Η απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, όλα όμως δείχνουν ότι είναι περισσότερο από πιθανή μία τέτοια εξέλιξη, η οποία μάλιστα θα δρομολογηθεί πριν από τα τέλη του έτους.

Ο στόχος θα είναι η Skoda μέχρι τα τέλη του 2016 να έχει στη γκάμα της ένα αρκετά μεγάλο crossover μοντέλο, σαφώς μεγαλύτερο από το εικονιζόμενο Yeti και ικανό να ανταγωνιστεί σε μέγεθος και τιμή το Hyundai Santa Fe. Αυτό θα βασίζεται πιθανότατα στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW και θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Ο προσανατολισμός του μοντέλου αυτού θα είναι πρωταρχικά ασφάλτινος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να κινηθεί και σε ανώμαλο έδαφος.

Αναφορικά με τους κινητήρες δεν έχει ακουστεί ακόμα κάτι, σίγουρα όμως η γκάμα του θα βασίζεται σε μερικά από τα υπάρχοντα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου του ομίλου, καθώς και στην επόμενη γενιά των TSI, που ετοιμάζεται πυρετωδώς να κυκλοφορήσει μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια. Σύμφωνα μάλιστα με διάφορες πηγές, η Skoda εξετάζει την παραγωγή και άλλων μοντέλων, στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται coupe και σπορ αυτοκίνητα, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!