NEA

Πότε έρχεται το νέο Lexus NX;

Lexus-NX_2015_1567 (5)

Τέλη του χρόνου θα λανσαριστεί το μικρότερο SUV στην γκάμα της Lexus που στοχεύει στα Audi Q5, BMW X3 και Volvo XC60. Στην Ελλάδα, αρχές Νοεμβρίου…

Το νέο στοίχημα της Lexus ακούει σε δύο γράμματα (NX) και ουσιαστικά είναι το μοντέλο που εισάγει την ιαπωνική εταιρία στα μεσαία SUV με σπορ προσανατολισμό, όπως τονίζει η εταιρία. Μάλιστα, η Lexus στηρίζει πολλά πάνω στο νέο της μοντέλο καθώς θεωρεί πως μαζί με το IS μπορεί να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων στην Ευρώπη. Και αυτό διότι τα μισά Lexus που κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους είναι υβριδικά, όπως και το NX 300h με τους 197 PS που συνδυάζει βενζινοκινητήρα 2,5 lt με ηλεκτροκινητήρα και την γνωστή μετάδοση CVT.

Ως αντίβαρο απέναντι στις αντίπαλες σπορ εκδόσεις η Lexus θα εισάγει από τις αρχές του νέου έτους και την έκδοση 200t η οποία εξοπλίζεται με δίλιτρο τούρμπο -ναι, σωστά διαβάσατε, η Toyota έχει τούρμπο μοτέρ- 4κύλινδρο που αποδίδει 238 PS και συνδυάζεται με αυτόματο 6άρι κιβώτιο. Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με κίνηση στον εμπρός άξονα ή στους τέσσερις, ενώ θα μπορούσαμε να μιλάμε για μία πλήρη γκάμα αν υπήρχε έκδοση ντίζελ (αν και κακά τα ψέματα, η Lexus δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην Ευρώπη δίνοντας προτεραιότητα στις Η.Π.Α. κ.α.).

Από πλευράς διαστάσεων το ιδιαίτερο αισθητικά Lexus NX έχει μήκος 4,63 μέτρα με το πλάτος να φτάνει τα 1,84 και το ύψος τα 1,64 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2,66 μέτρα. Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός ασφαλείας και άνεσης με αρκετά εντυπωσιακά στοιχεία όπως τα ηλεκτρικά αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, την ασύρματη βάση φόρτισης κινητών, το touchpad για το χειρισμό όλων των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!