NEA

Scania Chimera με 2.190 άλογα!

SCANIA-CHIMERA-13 (2)

Το Scania Chimera με τον εμφανή κινητήρα στο πίσω μέρος του, άλλωστε πως θα μπορούσε να κρυφτεί, είναι προς το παρόν εκθεσιακό, αλλά στο μέλλον δεν αποκλείεται να κάνει κάποιες βόλτες σε μια πίστα…

Όταν οι μετατροπές αφορούν φορτηγά τότε τα άλογα μετριούνται σε χιλιάδες, όπως στο Scania Chimera της σουηδικής εταιρείας βελτιώσεων Svempa Bergendahl. Ακριβώς όπως η Χίμαιρα της μυθολογίας, που δάνεισε το όνομά της, ήταν ένα τρομακτικό τέρας έτσι και το Scania Chimera είναι τερατώδες από πλευράς απόδοσης.

Κι αυτό γιατί η εκκίνηση δόθηκε από τους 730 PS που αποδίδει ο V8 του των 16.400 cc για να περάσει σε πρώτο στάδιο στους 1.460 PS και να καταλήξει στους 2.190. Με τη βοήθεια 6 turbo της εταιρείας Holset. Φυσικά με τόσα άλογα, που θα μπορούσαν να κινήσουν ακόμα και μότορσιπ, οι επιδόσεις δεν θυμίζουν φορτηγό αλλά σούπερ σπορ μοντέλο υψηλών προδιαγραφών, καθώς το 0-100 έρχεται σε μόλις 4,6 sec. Η τελική δεν ανακοινώνεται, καθώς μάλλον δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!