NEA

Στο Nürburgring με το Tesla Model S [vid]

Ο οδηγός αγώνων Robb Holland που οδηγούσε για πρώτη φορά ηλεκτρικό μοντέλο, συνολικά ενθουσιάστηκε από το Tesla, τονίζοντας όμως πως σε καμία περίπτωση δεν είναι «όπλο».

Tesla-Model_S_2013_166546546H Tesla δεν προβάλει μόνο τις δυνατότητες του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης των μοντέλων της αλλά διαφημίζει και τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά, στηριζόμενη στο χαμηλό κέντρο βάρους τους. Επίσης, πολλοί δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ αναφέρονται στο Model S ως ένα σπορ σεντάν με εξαιρετική οδική συμπεριφορά και αμεσότητα στις αντιδράσεις του. Κι αν όλα αυτά συνάδουν με τους αμερικανικούς δρόμους, τι γίνεται σε μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή σαν αυτή του Nürburgring, που αποτελεί το άτυπο μέτρο σύγκρισης για όλα τα αυτοκίνητα που θέλουν να λέγονται σε κάποιο βαθμό σπορ;

Την απάντηση μας δίνει στο βίντεο που ακολουθεί ο οδηγός αγώνων Robb Holland που οδήγησε το Tesla Model S στην Πράσινη Κόλαση και να υπογραμμίζει μεν το χαμηλό κέντρο βάρους, αλλά τονίζει τα πολλά κιλά του, που τελικά είναι και αυτά που προσδιορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Το οποίο χαρακτηρίζεται από αρκετά έντονες κλίσεις, περιορισμένη πρόσφυση και μέτριο σύστημα διεύθυνσης. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως το 1/3 του γύρου του Ring το Model S το κάλυψε με μειωμένη ισχύ, λόγω υπερθέρμανσης της συστοιχίας των συσσωρευτών του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!