NEA

Ford & Hyundai αναζητούν το δικό τους Prius

2011-hyundai-sonata-hybrid-drivetrain1280x782

Οι δύο εταιρίες έχουν βάλει ήδη μπροστά τις δικές τους υβριδικές εκδοχές που θα ανταγωνιστούν το επόμενο Toyota Prius…

2013-ford-fusion-hybrid_100403119_mH Ford έχει δώσει το πράσινο φως για την εξέλιξη ενός υβριδικού το οποίο θα είναι ολοκαίνουργιο και δεν θα βασίζεται σε κάποιο υπάρχον μοντέλο της εταιρίας, σύμφωνα με το Reuters. Ήδη το νέο υβριδικό είναι γνωστό στα εσωτερικά της Ford με την κωδική ονομασία C240 και θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα C2 που χρησιμοποιείται ήδη στα Focus και Kuga. Το υβριδικό Ford θα λανσαριστεί το 2018 και θα διαθέτει διάφορες εκδόσεις αμαξωμάτων καθώς και plug-in εκδόσεις.

hyundai-hybrid-blue-drive-debut-at-los-angeles-auto-show-2008_1Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Κορεάτες που έχουν βάλει ως στόχο να σπάσουν το μονοπώλιο του Toyota Prius (αλλά και της Honda). Ήδη στην αμερικανική έρημο δοκιμάζεται μία εντελώς νέα υβριδική διάταξη (για την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμη αναλυτικά στοιχεία) με το αμάξωμα ενός Elantra GT.

Όπως και στην Ford, έτσι στην περίπτωση της Hyundai θα δούμε σε περίπου τρία με τέσσερα χρόνια ένα αντί-Prius και σε plug-in εκδόσεις (το 2010 οι Κορεάτες είχαν παρουσιάσει το υβριδικό Blue-Wll Concept με 1.600άρη κινητήρα αλλά από τότε…). Προσεχώς θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες εκδόσεις χαμηλών ρύπων όσο πλησιάζουμε προς το 2021.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!