ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ζορίζει για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Eu emissions NEDC problems for carmakers (5)

Η Κομισιόν βάζει μπροστά για την αναθεώρηση της μέτρησης εκπομπής των ρύπων σε κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο και οι γερμανικές εταιρίες τρέχουν για να φτάσουν…

Uebergabe DienstwagenΠρόσφατα είχαμε αναφερθεί στο ότι η Ε.Ε. πήρε επιτέλους χαμπάρι πως ο κύκλος NEDC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν τελικά από τις αρχές της άλλης δεκαετίας εγκριθεί από την Ε.Ε. ένας νέος κύκλος με υπολογισμό ρύπων εκτός εργαστηρίων οι γερμανικές εταιρίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με μεγάλες χρηματικές ποινές, ειδικά όταν ο μέσος όρος CO2 δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 95 g/km από το 2021.

ACR_130814_C3_C4_News_1_012_1436840.pdfΠοιες είναι όμως οι εταιρίες που θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα; Όπως φαίνεται και στον διπλανό πίνακα από το ICCT (International Council on Clean Transportation) το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Daimler η οποία με τα σημερινά δεδομένα διαθέτει και τον βαρύτερο στόλο (μέσος όρος 1.583 kg). Ακολουθεί η BMW ενώ πάνω από τον μέσο όρο βρίσκονται οι όμιλοι GM και Volkswagen (βλέπετε πόσο μεγάλη σημασία έχει η μείωση του βάρους στα σημερινά αυτοκίνητα).

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Από εκεί και κάτω ο όμιλος PSA μαζί με την Ford θα καταφέρουν να βρεθούν κάτω από τα 95 g CO2/km, ενώ πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν οι Renault-Nissan και Toyota. Στην χαμηλότερη και «καθαρότερη» θέση βρίσκεται η Fiat που διαθέτει μικρούς σε κυβισμό κινητήρες αλλά και τον ελαφρύτερο στόλο. Τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται σε διασταύρωση προηγούμενων άρθρων μας με αναφορά της ICCT η οποία παρεμπιπτόντως πριν από μήνες είχε αξιολογήσει ως αναξιόπιστες τις εργοστασιακές μετρήσεις αρκετών κατασκευαστών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!