NEAΑΓΩΝΕΣ

Renault R.S. 01 με περισσότερα από 500 άλογα [vid]

Renault-Sport-RS-01-Racing-2014 (7)

H γαλλική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση της Μόσχας το αγωνιστικό R.S. 01 που θα συμμετέχει στο μέλλον στο γνωστό μέχρι σήμερα Megane Trophy…

Με δυναμική εμφάνιση που αποσπά μόνο θετικά σχόλια, το R.S. 01 βασίζεται σε μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα (από την Dallara Engineering), με αποτέλεσμα το βάρος του να μην ξεπερνά τα 1.100 kg. Ο κινητήρας του είναι ένας V6 3.800 cc, τοποθετημένος στο κέντρο, που με τη βοήθεια διπλού τούρμπο αποδίδει 500 άλογα και περισσότερα από 600 Nm. Το μοτέρ αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 του Nissan GT-R και συνδυάζεται με 7τάχυτο σειραϊκό κιβώτιο της Sadev.

Η ισχύ περνά στους πίσω τροχούς με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 300 km/h. Φυσικά η αεροδυναμική του είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, χάρη και στο χαμηλό του ύψος που δεν ξεπερνά τα 1,12 μέτρα, ενώ τονισμένα είναι και τα βοηθήματα του είδους. Σύμφωνα με την Renault το R.S. 01 τοποθετείται ανάμεσα σε ένα αγωνιστικό GT3 προδιαγραφών και σε ένα που συμμετέχει στο DTM. Το κόστος για το R.S. 01 -που θα συμμετέχει σε εσωτερικό κύπελο με την ονομασία Renaultsport Trophy- ξεκινά από 355.000€.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!