NEA

H Opel λέει όχι στα υβριδικά

Opel-Ampera_2012_14565

Η γερμανική ισχυρίζεται ότι ανταποκριθεί απέναντι στις νόρμες των ρύπων που θέτει η Ε.Ε. δίχως υβριδικά ή ηλεκτρικά μοντέλα…

Μία από τις εταιρίες που απέχει από την ηλεκτροκίνηση και τα υβριδικά είναι η Opel. Και σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του διευθύνων συμβούλου της εταιρίας Karl-Thomas Neumann σε γερμανικές ιστοσελίδες, η Opel δεν θα επενδύσει στα ηλεκτροϋβριδικά παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. το Opel Ampera).

Η Opel σκοπεύει να επενδύσει στην εξέλιξη των συμβατικών κινητήρων παρά στην εξέλιξη ηλεκτρικών και υβριδικών διατάξεων που έχουν ακόμη μεγαλύτερο κόστος. Επίσης, ο Neumann λέει πως υπάρχουν καλύτερες λύσεις στον τομέα της μετάδοσης από τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη. Προφανώς, η γερμανική εταιρία θα επενδύσει στις εκδόσεις CNG/LPG, ενώ πέρα από την βελτίωση της απόδοσης των κινητήρων θα πρέπει να δώσει βαρύτητα στην μείωση του απόβαρου των μοντέλων της.

Εδώ να πούμε πως η Opel θα προχωρήσει το 2016 στο λανσάρισμα ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου με στόχο κυρίως την αμερικανική αγορά. Το νέο μοντέλο θα είναι καθαρά ηλεκτρικό και μόνο με μπαταρίες (δηλ. δεν θα υπάρχει range extender κινητήρας) με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η αυτονομία θα ξεπερνά τα 300 km και θα κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια (η τιμή αναφέρεται στην αμερικανική αγορά).

Ο λόγος που η παραγωγή του Opel Ampera θα τερματιστεί μόλις το ηλεκτροϋβριδικό μοντέλο συμπληρώσει τον κύκλο ζωής του, είναι η μειωμένη ζήτηση στην Ευρώπη με μόλις 3.184 πωλήσεις το 2013. Πάντως, το Chevrolet Volt θα συνεχίσει να πωλείται στην αμερικανική αγορά, ενώ στο νέο πλάνο εντάσσεται η παρουσίαση 27 νέων μοντέλων έως το 2018.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!