ΑΓΩΝΕΣ

To πρωτάθλημα της Formula E ξεκινά [vid]

Σήμερα ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Formula E που πραγματοποιείται στο Πεκίνο με καθαρά ηλεκτροκίνητα μονοθέσια…

formula e schaefflerΜία νέα εποχή ξεκινά σήμερα στον μηχανοκίνητο (ή καλύτερο ηλεκτροκίνητο;) αθλητισμό με την έναρξη του πρωταθλήματος Formula E. Το πρόγραμμα της Formula E ξεκινά από το Πεκίνο (σε πίστα μήκους 3,4 km) περιλαμβάνοντας συνολικά 10 αγώνες σε όλο τον κόσμο για να ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου, στο Λονδίνο.

form-e-racing-inline2Κάθε ομάδα έχει δύο οδηγούς και στην διάθεσή της από δύο μονοθέσια (Spark-Renault SRT 01E). Ο καθένας θα πρέπει να κάνει ένα pit-stop (για περίπου 20-30 min) για την φόρτιση μπαταρίας, καθώς για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε την πρώτη χρονιά να μην υπάρχει αντικατάσταση μπαταρίας. Έτσι, μεγάλο ρόλο θα παίξει το στιλ οδήγησης για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να είναι “κεφάτοι”, καθώς το κοινό θα ψηφίζει για τους τρεις πιο ευχάριστους,  με μπόνους για τους τυχερούς οδηγούς 20% περισσότερης ισχύος για 5 sec σε κάθε γύρο.

Η μέγιστη ισχύς των μονοθεσίων είναι στα 200 kW (270 PS) ενώ η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 225 km/h ώστε να μην ξελιγώνονται οι μπαταρίες. Οι κατατακτήριες και ο αγώνας πραγματοποιούνται σε μία ημέρα, ενώ μία φόρτιση θα αρκεί για 20-30 min κίνησης για κάθε μονοθέσιο με τον αγώνα να ολοκληρώνεται σε περίπου μία ώρα (θυμηθείτε υπάρχει και το δεύτερο).

Για φέτος θα πάρουν μέρος 10 ομάδες (του χρόνου θα είναι ανοιχτό για επιπλέον συμμετοχές, μην εκπλαγείτε αν δείτε εταιρίες όπως οι Audi, McLaren, Renault, Virgin, Mahindra κ.α.) τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Amlin Aguri – Katherine Legge, Takuma Sato
Andretti Formula E – Franck Montagny, Charles Pic
Audi Sport ABT – Lucas di Grassi, Daniel Abt
China Racing – Nelson Piquet, Ho-Pin Tung
Dragon Racing – Jerome d’Ambrosio, Oriol Servià
E.Dams Renault – Nicolas Prost, Sébastien Buemi
Mahindra Racing – Karun Chandhok, Bruno Senna
Trulli – Jarno Trulli, Michela Cerruti
Venturi – Nick Heidfeld, Stéphane Sarrazin
Virgin Racing – Jaime Alguersuari, Sam Bird

Δείτε εδώ το BMW i8 ως safety car στην Formula E να ντριφτάρει!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!