NEA

Μία πανέμορφη Mark 2 από τον Ian Callum

Jaguar-Mark-2-Ian-Callum-2

Η Mark 2 -που κατασκευάστηκε από το 1959 έως το 1969- είναι διαχρονικά από τις πιο όμορφες Jaguar. O αρχισχεδιαστής της Jaguar το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα…

Κάτι που ασπάζεται και έμπρακτα ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια πιστώνεται την εικόνα των σύγχρονων μοντέλων της εταιρείας, ο Ian Callum. Ο οποίος δεν ήθελε απλά μια ανακατασκευασμένη Mark 2, αλλά μια προσαρμοσμένη στα δικά του γούστα και μέτρα. Έτσι λοιπόν το μεταξόνιο έχει αυξηθεί, έχουν γίνει κάποιες μικρο-επεμβάσεις στο αμάξωμα, η ανάρτηση έχει αλλάξει πίσω καθώς υπάρχει πλέον ένα άξονας πολλαπλών συνδέσμων, ενώ γενικά έχει χαμηλώσει κατά 30 mm. Παράλληλα και όπως είναι αναμενόμενο έχουν τοποθετηθεί και άλλα φρένα.

Αντίστοιχης λογικής και φιλοσοφίας είναι και οι αλλαγές που έχουν γίνει στο εσωτερικό -προσέξτε τα όργανα με τα αρχικά του chief designer- που είναι ιδιαίτερο, πολυτελές αλλά και απόλυτα σύγχρονο, μιας και υπάρχει και ένα σύστημα multimedia της Clarion με αναδιπλούμενη οθόνη 16 ιντσών. Ο κινητήρας της Jaguar Μark 2 by Ian Callum, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κατασκευαστεί σε μικρό αριθμό, κινείται από έναν V8 4.3 ο οποίος προέρχεται από την XK, συνδυάζεται με κιβώτιο 5 σχέσεων και κινεί φυσικά τους πίσω τροχούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!