NEA

Ένα πρωτότυπο πριν το Honda Civic Type R παραγωγής

Honda Civic Type-R Concept Paris Auto Show 2014 (3)

Η ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει αρχές Οκτωβρίου την 3η πρωτότυπη εκδοχή που «φωτογραφίζει» το Type R παραγωγής που θα δούμε από το νέο έτος…

Honda Civic Type-R Concept Paris Auto Show 2014 (2)Αυτό είναι το τελευταίο concept που θα δούμε σε μερικές μέρες στο σαλόνι του Παρισιού μιας και τον Μάρτιο πιθανότατα θα παρουσιαστεί το τελικό Honda Civic Type-R. Όπως έχουμε γράψει στόχος του νέου Type R είναι να αναδειχθεί το ταχύτερο προσθιοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring παίρνοντας τα σκήπτρα από το Renault Megane RS 275 Trophy-R και προσπερνώντας για τα καλά το Seat Leon Cupra 280.

Honda Civic Type-R Concept Paris Auto Show 2014 (1)Ακόμη και τώρα η Honda δεν έχει επιβεβαιώσει την ισχύ του τούρμπο 2.0 i-VTEC αλλά λέει πως θα αποδίδει περισσότερα από 280 άλογα, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει πρόγραμμα «+R» που θα ενεργοποιείται από ένα  διακόπτη στο τιμόνι για πιο race καταστάσεις. Επίσης, στα λιγοστά στοιχεία αναφέρεται πως το όριο του κινητήρα θα είναι στις 7.000 rpm, θα υπάρχει μηχανικό κιβώτιο με 6 σχέσεις (προφανώς με μηχανικό μπλοκέ), καθώς και νέα  ενεργά αμορτισέρ τεσσάρων σταδίων.

Επίσης, η Honda κάνει αναφορά για ένα μηχανικό σύστημα στην εμπρός ανάρτηση που βελτιώνει την πρόσφυση (το torque steer, κοινώς «ψάρεμα» κατά την βίαιη επιτάχυνση), προφανώς μία διάταξη που έχει να κάνει με τον βασιλικό πείρο που πρωτοείδαμε στο δίλιτρο Renault Clio R.S. και μετά από την Ford και το περίφημο RevoKnuckle. Υπενθυμίζεται πως η Honda θα έχει δυναμική παρουσία στο Παρίσι όπου θα παρουσιάσει το νέο Jazz , το νέο HR-V, καθώς και μια έκδοση Civic Sport.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Βαριά κουβέντα να βάλεις το NSX στη σύγκριση με το Civic, αλλά αν κάποιος δικαιούται να το κάνει, είναι όντως η ίδια η Honda! Πολύ ωραίο το καινούριο πίσω μέρος, με το air diffuser. Και ο συνδυασμός v-tec με turbo ακούγεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρων!! Ας ελπίσουμε να δούμε το νέο κινητήρα σε μια μεγαλύτερη πλατφόρμα (πχ. Accord), και ακόμα καλύτερα με τετρακίνηση..όνειρα θερινής νυκτός βέβαια, καθώς η Honda δεν το έχει ακουμπίσει το θέμα 4×4…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!