ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το επόμενο Audi A8 θα κινείται αυτόνομα!

audi_a8l

Η Audi φιλοδοξεί να είναι η πρώτη εταιρία που θα κυκλοφορήσει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, στο οποίο ο οδηγός θα μπορεί να έχει διακοσμητικό ρόλο, όποτε δεν θέλει να οδηγεί…

Αυτό από μόνο του ακούγεται αρκετά ανατριχιαστικό, σε όσους θεωρούν ότι μια μηχανή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα. Σαν αντίλογο, βέβαια, οι μηχανικοί της Audi υποστηρίζουν ότι η μηχανή “θα είναι πάντα καλύτερη από τον άνθρωπο, αφού δεν τηλεφωνεί, δεν κοιτάζει όμορφα κορίτσια και δεν αφαιρείται”. Οι πρώτες εικασίες για την έναρξη παραγωγής ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος της Audi είχαν ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου, πλέον όμως αυτό είναι επίσημο, μετά από δήλωση του επί κεφαλής του τμήματος προϊόντων και τεχνολογίας επικοινωνιών της φίρμας, Stefan Moser.

Το όχημα που θα αντικαταστήσει την εικονιζόμενη ναυαρχίδα της εταιρίας, το επόμενο Α8 που θα κυκλοφορήσει το 2017, θα έχει τη δυνατότητα πλήρως αυτόνομης κίνησης, σε όλους τους δρόμους και με όλες τις συνθήκες. Για να το πετύχει αυτό θα εφοδιάζεται με μία σειρά από εξελιγμένες κάμερες, Laser και άλλους αισθητήρες. Εντυπωσιακό αλλά όχι απίθανο, αν αναλογιστεί κανείς ότι τις προάλλες ένα RS7 της ίδιας φίρμας κατόρθωσε να γυρίσει την πίστα του Hockenheim σε κάτι παραπάνω από 2 λεπτά, κινούμενο σε αγωνιστικούς ρυθμούς χωρίς οδηγό. Το μέλλον, τελικά, είναι πιο κοντά από ότι φαίνεται.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!