NEA

Skoda Octavia G-TEC με 3,4 €/km

SKODA-OCTAVIA-G-TEC-1

Η Skoda διευρύνει τη γκάμα της Octavia με την έκδοση G-TEC, η οποία κινείται από το γνωστό τετρακύλινδρο 1.4 TSI που εναλλακτικά λειτουργεί με φυσικό αέριο…

SKODAΜέχρι να ανακοινωθούν οι τιμές πώλησης η ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda ανακοίνωσε το λανσάρισμα της έκδοσης Octavia G-TEC η οποία θα πλαισιώσει την αντίστοιχη του Citigo. Η εν λόγω έκδοση εξοπλίζεται με τον γνωστό κινητήrα 1.4 TSI με 110 PS (τον ίδιο που δοκιμάσαμε στα Audi A3 G-Tron και Seat Leon TGI, εδώ όλες οι CNG δοκιμές). Οι δεξαμενές φυσικού αερίου είναι τοποθετημένες σε ξεχωριστό πλαίσιο κάτω από το πορτμπαγκάζ και ουσιαστικά δεν επηρεάζουν την πρακτικότητα της Octavia, μιας και ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται στα 460 lt (στα 480 lt για το station).

SKODA-OCTAVIA-G-TEC-3H χωρητικότητα των δεξαμενών είναι 15 kg (υπό πίεση 200 bar) και με μέση τυποποιημένη κατανάλωση 3,5 kg/100 km η αυτονομία με αποκλειστική χρήση φυσικού αερίου φτάνει τα 410 km. Αντίστοιχα το κόστος μετακίνησης, με την τιμή του CNG να είναι 0,971 ευρώ το κιλό διαμορφώνεται μόλις στα 3,4 €/100 km, ενώ με την επιπρόσθετη αυτονομία της αμόλυβδης η συνολική της Octavia G-TEC φτάνει τα 1.330 km. Όσο για τις επιδόσεις, σημειώστε 10,9 sec για το 0-100 και τελική στα 195 km/h.

Oι πωλήσεις στη χώρα μας θα ξεκινήσουν από τα μέσα Νοεμβρίου, προσθέτοντας μία ακόμη επιλογή στην σειρά CNG μοντέλων. Τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από ένα πετρελαιοκίνητο προσφέροντας ελαφρώς χαμηλότερο κόστος χρήσης και σημαντικά χαμηλότερη εκπομπή ρύπων. Ωστόσο, ο εξαιρετικά βραδύς ρυθμός εγκατάστασης δημόσιων σταθμών ανεφοδιασμού από την ΔΕΠΑ αποτελεί την μεγαλύτερη φρενοπέδη στην διάδοση της αεριοκίνησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!