ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μεγαλύτερο σε όλα του το επόμενο Chevrolet Volt [vid]

Το νέο Chevrolet Volt που θα λανσαριστεί το νέο έτος θα έχει μεγαλύτερο 1.500άρη βενζινοκινητήρα και αυξημένης χωρητικότητας μπαταρίες…

NextGenVolt-3Το νέο Chevrolet Volt (σα να μιλάμε και για την επόμενη γενιά Opel Ampera) είναι έτοιμο και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Ιανουάριο, στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit. Η αμερικανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο που προλογίζει την μεγαλύτερη αυτονομία (+61 km) του συστήματος Voltec, με νέο 1.500άρη βενζινοκινητήρα (άμεση ψεκασμού, με EGR, σχέση συμπίεσης 12,5:1) σε ρόλο επαυξητικού μοτέρ (range extender) που αντικαθιστά τον προηγούμενο 1.400 cc.

NextGenVolt-6Νέα είναι και η συστοιχία των μπαταριών λιθίου-ιόντων της LG Chem με αυξημένη χωρητικότητα κατά 20%, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των στοιχείων (288 αντί 192) με ταυτόχρονη μείωση βάρους (-13 kg). Γενικότερα, το σύστημα πρόωσης έχει γίνει αποδοτικότερο (5-12%) και ελαφρύτερο (-45kg) με διπλούς ηλεκτροκινητήρες για καλύτερες επιδόσεις και οικονομικότερη λειτουργία.

NextGenVolt-4Η εν σειρά υβριδική διάταξη που βασίζονται τα Chevrolet Volt/Opel Ampera (ενδιαφέρον έχει και του BMW i3) προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα καθώς ο βενζινοκινητήρας range-extender αυξάνει την αυτονομία και καθησυχάζει όταν αδειάσουν οι μπαταρίες. Στον αντίποδα, ο πολύπλοκος κύκλος απόδοσης δεν είναι και ο καλύτερος ενώ η πολύπλοκη κατασκευή ανεβάζει σημαντικά την τελική τιμή του προϊόντος/οχήματος.

SMS===> Προσοχή, λεξικό υψηλής τάσης!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!