NEA

BMW X5 Μ & X6 M με 575 άλογα

BMW-X5M-X6M-2015 (11)

H γερμανική εταιρία πρόκειται να παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τις δυο ισχυρότερες εκδόσεις των X5 και X6…

Κοινός παρονομαστής για τις BMW X5 M και X6 M δεν είναι άλλος από τον τούρμπο V8 κινητήρα των 4,4 lt που αποδίδει 575 PS και 750 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και χρειάζεται μόλις 4,2 sec για να επιταχύνει τα τετρακίνητα γερμανικά SUV -με απόβαρο από 2,3 τόνους- από στάση έως τα 100 km/h με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα κλασικά 250 km/h.

Τώρα, για όποιον διατίθεται να καταβάλει επιπλέον χρέωση μπορεί να δει στο κοντέρ έως 280 km/h, στην περίπτωση της X6 M. Όσον αφορά το υπόλοιπο σασί, το τιμόνι M Servotronic έχει πιο άμεση και κοφτερή ανταπόκριση, η σπορ πνευματική ανάρτηση είναι χαμηλότερη κατά 10 mm (από την στάνταρ), το σύστημα πέδησης με τις μπλε δαγκάνες έχει αναβαθμιστεί, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης της ανάρτησης σε τρία προγράμματα μέσω του Dynamic Performance Control.

Όπως σε κάθε έκδοση M, έτσι και στις δυο περιπτώσεις συναντάμε πιο επιθετική εμφάνιση με αεροδυναμικά βοηθήματα και 21άρες ζάντες και ελαστικά Michelin Pilot Super Sport. Πίσω υπάρχει διαχύτης και τετραπλές απολήξεις, ενώ παρόμοιο «Μ» ύφος κυριαρχεί και στο εσωτερικό. H διάθεση των νέων X5 και X6 M θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο σε τιμές που στη Γερμανία θα διαμορφώνονται από 114.300 ευρώ για την X5 και από 117.700 ευρώ για την X6. Φυσικά, στην χώρα μας με την υπέρμετρη φορολόγηση υπολογίστε πολύ πιο ψηλά…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!